Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Όργιο με νοθευμένο "Καλαματιανό" λάδι στην αγορά της Νέας Υόρκης.


Αυτός ήταν ο τίτλος της πρώτης σελίδας της γνωστής Πελοποννησιακής εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Ο υπότιτλος έγραφε για πλήγμα στη Μεσσηνία και Λακωνία. Το άρθρο αναφερόταν στην έρευνα του Ομογενειακού Ραδιοφώνου στην Αμερική ΝΕΟRadio και της ιστοσελίδας www.adena.gr  σύμφωνα με την οποία  μια ευρέως γνωστή τα τελευταία χρόνια συσκευασία 3λιτρου τενεκέ με το εμπορικό 'ονομα ΛΑΚΩΝΙΑ ,δεν ήταν αυτό που... έγραφε.
Αντί για extra virgin olive oil ,σύμφωνα με την εργαστηριακή ανάλυση του Γεν.Χημείου του Κράτους βρέθηκε να περιέχει πυρηνέλαιο και σπορέλαια. Το προϊον  "φέρεται" σύμφωνα με τα αναγραφόμενα  στο τενεκέ να εισάγεται από τα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Μέχρι...
στιγμής όμως κανείς αρμόδιος (με το χέρι στην καρδιά  η σε στυλό) δεν επιβεβαιώνει η διαψεύδει, αν το νοθευμένο λάδι που έχει "πλημμυρίσει της αγορά όλης της Αμερικής τα τελευταία χρόνια σε εξευτελιστική τιμή, συσκευάστηκε, η εξήχθη χύμα από την ...νότια Πελοπόννησο. Σε αντίθετη περίπτωση ας ελπίσουμε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα  εντοπίσει αν ο Distributer GOURMET FACTORY είναι κρίκος κάποιας Ελληνο-Ιταλο-Ισπανο-Αμερικανικής  σπείρας που εκμεταλλεύεται και ταυτόχρονα συκοφαντεί το καλό όνομα του γνήσιο Ελληνικού Παρθένου Ελαιόλαδου.
Όψωμεν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου