Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

2 εκ. κιλά από τα περίφημα μήλα Ζαγορίν θα γίνουν χυμός . Αφου προτιμούμε τα εισαγόμενα?

2 εκ. κιλά θα γίνουν χυμός Συνολικά 2 εκ. κιλά μήλα που σε διαφορετική περίπτωση θα πετιούνταν διατέθηκαν από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς σε μονάδα στον Αλμυρό για την παραγωγή χυμού, ενώ παράλληλα ο συνεταιρισμός εξετάζει τη δημιουργία δικής του παραγωγικής μονάδας χυμού από μήλα Ζαγορίν!
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου
Ουσιαστικά πρόκειται για μήλα τα οποία δεν μπορούν να διατεθούν στο εμπόριο, είναι μαλακά ή χτυπημένα και γενικά δεν έχουν εμπορική αξία, και τα οποία εάν δεν διατίθεντο για παραγωγή χυμού θα πήγαιναν…
χαμένα.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Αντώνη Λάσκο φέτος δόθηκαν συνολικά 2 εκ. κιλά τέτοια μήλα σε μονάδα στον Αλμυρό (κάθε χρόνο διατίθενται σε όποιον κάνει την καλύτερη προσφορά) έναντι του ποσού των 0,09 λεπτών το κιλό, δηλαδή ο Συνεταιρισμός εισέπραξε ένα ποσό της τάξης των 180.000 ευρώ!
«Τα μήλα θα πήγαιναν χαμένα ούτως ή άλλως. Οπότε αν αναλογιστεί κανείς ότι θα είχαμε ένα μηδενικό κέρδος από αυτά, τα χρήματα που παίρνουμε είναι σημαντικά», επισημαίνει ο κ. Λάσκος.
Εν τω μεταξύ η Διοίκηση του Συνεταιρισμού εξετάζει την δυνατότητα κατασκευής και λειτουργίας μονάδας για την επεξεργασία των μήλων Ζαγορίν για την παραγωγή χυμού στις δικές της εγκαταστάσεις. «Αυτή τη στιγμή κοιτάμε τους χώρους μας για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε», αναφέρει ο κ. Λάσκος και προσθέτει ότι παράλληλα για την κατασκευή του έργου πρέπει να εξεταστούν και οι δυνατότητες ένταξής του σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδότησης.
«Στόχος μας είναι να αυξήσουμε τα κέρδη και για αυτό όποια κίνηση κάνουμε είναι ιδιαίτερα προσεκτική και πάντα έχει γίνει η απαραίτητη έρευνα αγοράς», αναφέρει ο κ. Λάσκος ο οποίος προσθέτει ότι στις προθέσεις τους είναι η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων και σε άλλους τομείς όπως γλυκά και σνακ.
http://www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου