Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Πήγαν να κλέψουν βενζίνη και παραλίγο να κάψουν πολυκατοικία!

Γράφει: magnesianews.gr

Δύο νεαροί αλβανοί που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια.
Από τύχη και μόνο δεν κάηκαν ζωντανοί ένοικοι πολυκατοικίας στη Ν. Ιωνία, όταν μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ξέσπασε φωτιά στην πιλοτή. Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.
Οι δύο νεαροί, επιχείρησαν να κλέψουν βενζίνη από το ντεπόζιτο δικύκλου και κατά λάθος έβαλαν φωτιά, που επεκτάθηκε σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα, ενώ οι φλόγες «έγλειψαν» μέχρι ...
τον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας. Το ευτύχημα είναι ότι χτύπησαν κουδούνια και πρόλαβαν να ξυπνήσουν τους ενοίκους.
Στις 2:30 μετά τα μεσάνυχτα, οι δύο δράστες, σταμάτησαν στην πιλοτή πολυκατοικίας στη συμβολή των οδών Ισιδώρου και Κυρίλλου και επιχείρησαν να κλέψουν βενζίνη από σταθμευμένο μοτοποδήλατο. Κατά τη διάρκεια της κλοπής, έπεσε βενζίνη στο χέρι του ενός και ο δεύτερος άναψε αναπτήρα για να δει τι συμβαίνει…
Η φωτιά του αναπτήρα ήταν αρκετή και το δίκυκλο τυλίχθηκε στις φλόγες. Γρήγορα, η φωτιά εξαπλώθηκε και σε δύο αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην πιλοτή, ένα στα αριστερά κι ένα στα δεξιά. Μπροστά στον κίνδυνο ν’ αρπάξει φωτιά η πολυκατοικία, οι δύο νεαροί, αποφάσισαν να δράσουν. Χτύπησαν όλα τα κουδούνια της πολυκατοικίας, ξυπνώντας τους ενοίκους και τους ειδοποίησαν ότι η πιλοτή είχε πάρει φωτιά.
Άμεσα ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και μια ολόκληρη πολυκατοικία και στη συνέχεια η γειτονιά, σηκώθηκαν στο πόδι.
Αλλόφρονες οι ένοικοι της πολυκατοικίας, βγήκαν με τις πυτζάμες και τις ρόμπες στους δρόμους, παίρνοντας μαζί τους τα παιδιά τους. Γείτονες βγήκαν στα παράθυρα και τρομοκρατημένοι κοιτούσαν τη φωτιά να «φουντώνει».
Η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής, απέτρεψε τα χειρότερα. Η φωτιά κατασβήστηκε πριν φθάσει στον πρώτο όροφο, ωστόσο ολοσχερώς κάηκαν τα δύο ΙΧΕ αυτοκίνητα, το μηχανάκι, σημαντικές ζημιές υπέστη η πιλοτή, ενώ εγκαύματα υπέστη και ο ένας εκ των δύο δραστών, στο χέρι του οποίου έπεσε βενζίνη.
Οι νεαροί, αρχικά ισχυρίστηκαν, ότι απλώς περνούσαν από τη γειτονιά, είδαν τυχαία τη φωτιά και αποφάσισαν να ειδοποιήσουν τους ενοίκους. Λίγο αργότερα, αναγκάστηκαν να ομολογήσουν την πραγματική ιστορία.
Τους δράστες συνέλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου και αποδείχτηκε ότι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για κατοχή ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου