Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Ο ΑΝΤ-1 ενημερώνει αναλυτικά τους Ομογενείς στις ΗΠΑ για το σουξέ της Πίπας...

...αλλά κουβέντα για το νοθευμένο λάδι που το τρώνε νομίζοντας ότι είναι Ελληνικό Παρθένο Ελαιόλαδο.
Το κανάλι του Αμαρουσίου για πάνω από 20 χρόνια, έχει φάει πολύ ψωμί (με λάδι) από τους ΕλληνοΑμερικάνους, που το στήριξαν με τις (αλμυρές) συνδρομές τους αγοράζοντας το Δορυφορικό του πρόγραμμα. Έχει λοιπόν ηθική υποχρέωση , μια στις 1000, να ...
εμπλουτίζει την Ειδησιογραφία του (μια και είναι και εξαγόμενη) με θέματα που να είναι χρήσιμα για την παροικία. Και τέτοια δεν θεωρείται το πόσο περιζήτητη νύφη, είναι η κουνιάδα του πρίγκιπα Ουίλιαμ Ms Pipa.
Ενώ το ρεπορτάζ που προηγήθηκε για τις εξαγωγές (με ναυαρχίδα το ελαιόλαδο) σίγουρα θα άξιζε τον κόπο .
Το σκάνδαλο με το νοθευμένο-μαϊμου Ελληνικό καλαματιανό λάδι στην Αμερική, που ήρθε στην δημοσιότητα (από το adena.gr )τον τελευταίο καιρό, έγινε αφορμή για δεκάδες επερωτήσεις Πολιτικών στην Βουλή. Δεν δικαιολογούνται να το αγνοούν οι δημοσιογράφοι που αποφάσισαν να ασχοληθούν με τις Εξαγωγές τους ελαιολάδου. Περιέργως για τον μικρό όγκο των εξαγωγών , όπως άφησε το ρεπορτάζ να εννοηθεί, φταίνε οι Ιταλοί που αγοράζουν το δικό μας χύμα (και σχεδόν τζάμπα) , για να το μεταπωλήσουν συσκευασμένο στο πολλαπλάσιο.
Αλλά στο ότι η Πολιτεία δεν φροντίζει να προστατέψει το προϊόν αυτό από τις απομιμήσεις με σπορέλαια που κυκλοφορούν στις ξένες αγορές με Ελληνικό όνομα , και "δηλητηριάζουν" εκτός των άλλων, και τους συνδρομητές του ANT-1, κανένα σχόλιο. Τίποτα για τις ευθύνες του Κράτους, που δεν αφιέρωσε έστω και κλάσμα των ενεργειών για να προστατέψει (όπως κάνει για τις ακριβές Ιταλικές τσάντες (από τον αθέμιτο ανταγωνισμό με Κινέζικες απομιμήσεις) τα εξαγώγιμα Αγροτικά Π.Ο.Π. προϊόντα.
Γιατί αν το έπραττε, οι 300.000 ελαιόλαδου(που παράγουμε) , δεν θα ήταν αρκετές ούτε για τις ανάγκες των 25 από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αντί λοιπόν οι Ελληνικοί Τηλεοπτικοί Σταθμοί που εκπέμπουν (δορυφορικά) το πρόγραμμά τους να ενημερώσουν τους ξενιτεμένους συνδρομητές τους να διαλέγουν το καλό λάδι, ασχολούνται με...Pipes...
ΠΗΓΗ www.adena.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου