Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Πατριωτική Δράση Εδώ και Τώρα!

Γράφει ο Δευκαλίων
Το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν είναι πολύ καλός χειριστής του προφορικού λόγου, το γνωρίζουμε όλοι όσοι έχουμε παρακολουθήσει ομιλίες του. Στο σχετικό video που συνοδεύει το παρόν άρθρο, ο Γιώργος Παπανδρέου μιλά χωρίς να γίνεται απόλυτα αντιληπτός για την “εξέγερση των αγανακτισμένων”. Λέει αρκετά πράγματα ο Γιώργος Παπανδρέου, που τουλάχιστον εμείς αδυνατούμε να κατανοήσουμε.
Απ όσα όμως καταλάβαμε προκύπτει ότι ...
κατά τον Γιώργο Παπανδρέου αυτοί που διαμαρτύρονται ουσιαστικά διαμαρτύρονται εναντίον “Αδύναμων Εθνικών Συστημάτων Δημοκρατίας”. Για να το κάνουμε πιο σαφές, o Γιώργος Παπανδρέου θεωρεί ότι οι εξεγερμένοι ευρωπαίοι πολίτες αντιμετωπίζουν δημοκρατικά μεν, αλλά μειωμένων δυνατοτήτων εθνικά συστήματα διακυβέρνησης, που είναι αντικειμενικώς αδύναμα να λύσουν τα προβλήματα των εξεγερμένων.
Επαγωγικά… Τι πρέπει να κάνουν λοιπόν οι εξεγερμένοι; Να ενωθούν σε υπερεθνική βάση για να αντιμετωπίσουν τον πολυεθνικό εχθρό που απειλεί τα δικαιώματα τους; Πως όμως θα φθάσουμε σε αυτή η παγκόσμια εξέγερση, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μας το λέει. Μας αφήνει να ανακαλύψουμε μόνοι τον δρόμο προς την παγκόσμια επανάσταση. Τα κόκαλα του Λ. Τρότσκι, μεγαλύτερου θεωρητικού της παγκόσμιας επανάστασης, θα τρίζουν.
Ψυχραιμία και Υπομονή… Εδώ που φτάσαμε θα ακούσουμε και χειρότερα. Έχουμε εδώ και πολύ καιρό προσπαθήσει να προσεγγίσουμε τις προτεραιότητες και καθήκοντα ενός απλού ανθρώπου απέναντι στην λαίλαπα που απειλεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον πολιτισμό. Και όταν λέμε πολιτισμό, δεν εννοούμε ζητήματα γενικότερης κουλτούρας και φιλοσοφίας. Εννοούμε το πλέον απλό, τους κοινά αποδεκτούς τρόπους συμπεριφοράς και συναλλαγών, που επιτρέπουν στους ανθρώπους να διαβιώνουν σε μεγάλες κοινότητες ειρηνικά.
Έτσι τον Φεβρουάριο δημοσιεύσαμε κατά σειρά τα άρθρα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου