Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Θανατικές απειλές σε επιστήμονες που μιλούν για ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Απειλές θανάτου δέχονται Αυστραλοί επιστήμονες που τόλμησαν να μιλήσουν για τις κλιματικές αλλαγές και την ανάγκη να φορολογηθούν οι βιομηχανίες που ρυπαίνουν το περιβάλλον.
 Αυτό αποκάλυψε ο καθηγητής Ντέϊβιντ Κόρολι, από το Πανεπιστήμιο Μελβούρνης που είπε ότι δέχεται απειλές «ακόμα και θανατικές» κάθε φορά που μιλά στα μέσα ενημέρωσης για την ανάγκη λήψης μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος.
«Το ίδιο συμβαίνει και με...
άλλους συναδέλφους μου αλλά αυτό δεν πρέπει να μας πτοήσει. Οι επιστήμονες έχουν υποχρέωση να διαφωτίζουν με στοιχεία την κοινή γνώμη» τόνισε ο καθηγητής Κόρολι.
Τα περί θανατικών και άλλων απειλών επιβεβαίωσε και ο πρύτανης του Εθνικού Αυστραλιανού Πανεπιστημίου στην Καμπέρα.
«Προφανώς, το θέμα των κλιματικών αλλαγών είναι κάτι που αγγίζει όλους μας και υπάρχει πολύ πάθος. Η συντριπτική πλειοψηφία των Αυστραλών εξοργίζεται με τις ενέργειες κάποιων ακραίων στοιχείων να επιδιώκουν την φίμωση επιστημόνων επειδή δεν τους αρέσει αυτά που λένε».
Η Ομοσπονδιακή Αστυνομία επιβεβαίωσε ότι γνωρίζει τα περί απειλών που δέχονται οι πανεπιστημιακοί.
 Στο μεταξύ το θρύλο του Εργατικού Κόμματος, πρώην πρωθυπουργό Μπομπ Χοκ, επιστράτευσε η κυβέρνηση Γκίλαρντ για την προώθηση του φόρου ρύπανσης (carbon tax).
Ο πλέον επιτυχημένος Εργατικός πρωθυπουργός της μεταπολεμικής περιόδου εμφανίστηκε στην Καμπέρα με την ιδιότητα του «πωλητή» του σχεδίου της κυβέρνησης Γκίλαρντ να φορολογεί, από την 1η Ιουλίου 2012, τις αυστραλιανές βιομηχανίες που εκπέμπουν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα.
Ο χαρισματικός Μπομπ Χοκ, άδραξε την ευκαιρία και εντυπωσίασε με την επίθεσή του στην αντιπολίτευση για την αρνητική στάση της στη φορολόγηση των ρυπογόνων βιομηχανιών.
Ο κ. Χοκ υπενθύμισε, ότι πριν είκοσι χρόνια δέχθηκε καταιγιστικά πυρά από την αντιπολίτευση για την απόφασή του να επεκτείνει τα όρια του Εθνικού Πάρκου Kakadu – στην Κεντρική Αυστραλία.
Κρατώντας απόσπασμα δημοσιεύματος αυστραλιανής εφημερίδας εκείνης της περιόδου, ο πρώην πρωθυπουργός τόνισε, ότι πριν είκοσι χρόνια δέχθηκε τις ίδιες επιθέσεις που δέχεται σήμερα η Τζούλια Γκίλαρντ, για δήθεν «διάλυση» της εθνικής οικονομίας με την επέκταση των ορίων του εθνικού πάρκου.
«Οι ίδιες κουταμάρες επαναλαμβάνονται σήμερα» τόνισε ο Μπομπ Χοκ. «Οι Λίμπεραλς επιδίδονται και σήμερα στην ίδια κινδυνολογία» πρόσθεσε, παρά τις διαβεβαιώσεις της επιστήμης ότι η κλιματική αλλαγή είναι υπαρκτή και απειλεί τον πλανήτη.
Ο κ. Χοκ επέλεξε το εγκώμιο της πρωθυπουργού και των συνεργατών της για την απόφασή τους να λάβουν δραστικά μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.
«Ως πρωθυπουργός, δεν ήμουν αλάνθαστος. Δηλώνω, όμως, ότι η Τζούλια Γκίλαρντ και οι συνεργάτες της χειρίζονται το θέμα του περιβάλλοντος θαυμάσια. Η κυβέρνηση δημοσιοποίησε πρώτα τα αρνητικά στοιχεία του σχεδίου της και τα καλά έπονται.
 http://neoskosmos.com/news/el/node/14826

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου