Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Ραντεβού στα Μάταλα .


Στους ξέφρενους ρυθμούς των χίπις ξαναζούν από σήμερα τα Μάταλα. Παιδιά των λουλουδιών από κάθε γωνιά του πλανήτη ανανέωσαν το ραντεβού τους στη διάσημη παραλία της Κρήτης, που τις δεκαετίες του ’60 και του ’70 έζησε μεγάλες δόξες, με τους πρώτους επισκέπτες να κάνουν ήδη από χθες την εμφάνισή τους. «Όλα είναι έτοιμα», ......τόνισε στη "Ν.Κ." η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη, «για να υποδεχτούμε τους χιλιάδες επισκέπτες που θα έρθουν στα Μάταλα το τριήμερο του φεστιβάλ. Όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες έχουν ήδη γίνει, η πόλη έχει φορέσει τα γιορτινά της, ενώ έχουν στηθεί και οι εγκαταστάσεις για τις μεγάλες συναυλίες».
Χαρακτηριστικό του τεράστιου ενδιαφέροντος για το Matala Festival είναι, όπως είπε η Μαρία Πετρακογιώργη, πως «δεν υπάρχει ούτε δωμάτιο», αφού ήδη όλα τα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής έχουν γεμίσει. Η δύναμη του διαδικτύου έστειλε το μήνυμα του τριήμερου ξεφαντώματος σε κάθε γωνιά της γης και εκατοντάδες πρώην χίπις αλλά και νεότεροι, που θέλουν έστω και για λίγο να ζήσουν στο πνεύμα των "παιδιών των λουλουδιών", επέλεξαν ως προορισμό τους τα Μάταλα. Σκοπός, εξάλλου, των διοργανωτών είναι να θυμηθούν οι παλιότεροι αλλά και να μάθουν οι νεότεροι...
«Κλου» του τριημέρου θα είναι ασφαλώς οι 12 πρώην χίπις που επανέρχονται στον τόπο... του εγκλήματος 40 χρόνια μετά.
Όπως για μία ακόμη φορά τόνισε η δήμαρχος Φαιστού, «το Matala Festival απευθύνεται σε όλους, έστω κι αν βασικό θέμα του έχει τους χίπις». Καταλήγοντας η κ. Πετρακογιώργη υπογράμμισε πως στόχος της δημοτικής Αρχής είναι το φεστιβάλ να καταστεί θεσμός για την περιοχή.

Πολλές εκπλήξεις

Πολλές εκπλήξεις, συναυλίες από γνωστά και αγαπημένα ελληνικά και ξένα συγκροτήματα αλλά και μουσική από μεγάλους dj, καθώς και εντυπωσιακό χορευτικό σόου με φωτιές που θα προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα στους παρευρισκόμενους, περιμένουν τους επισκέπτες του Matala Festival.
Όπως είπε η κ. Πετρακογιώργη, «τόσο τα "Κόκκινα χαλιά" όσο και οι "ΝΕΒΜΑ" θα συνδυάσουν το χθες με το σήμερα, καθώς έχουν διασκευάσει επιλεγμένα τραγούδια από τα 60s και τα 70s. Είκοσι συγκροτήματα όλων των ειδών μουσικής, δεκάδες καλλιτέχνες, μουσικοί παραγωγοί και dj συμμετέχουν σ' ένα τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει περισσότερες από 50 ώρες μουσικής. Πολλές είναι επίσης οι παράλληλες δραστηριότητες του φεστιβάλ, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, σχολών χορού, ζογκλέρ και δημιουργικών διαδραστικών ομάδων.
ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου