Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ενας Αλγερινός κι ένας Μαροκινός διακινούσαν χασίς με σπιρτόκουτα στα Φιλιατρά

Μια ακόμη σημαντική επιτυχία για το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών, που κατέφερε να συλλάβει δύο λαθρομετανάστες, ένα Μαροκινό και ένα Αλγερινό που διακινούσαν και πουλούσαν μικροποσότητες χασίς σε σπιρτόκουτα στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας. Η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας που έχει συσταθεί στο τμήμα υπό τον διοικητή υπαστυνόμο Αναστάσιο Δελληγιάννη, με επιμονή και μεθοδική δουλειά αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχαν, κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη τους και να τους συλλάβουν.
Πιο...
συγκεκριμένα έχοντας συγκεκριμένη πληροφορία προ 20ημέρου περίπου ότι Βορειοαφρικανοί διακινούν μικροποσότητες χασίς σε εξαρτημένα άτομα στις περιοχές της Μαραθούπολης, των Φιλιατρών, της Τερψιθέας και της Κυπαρισσίας, κάνοντας επισταμένες έρευνες και αξιοποιώντας τα στοιχεία που είχαν, εξακρίβωσαν ότι ένας εκ των δραστών υπήκοος Μαρόκου επισκεπτόταν περιστασιακά τα Φιλιατρά προερχόμενος από την περιοχή της Ομόνοιας, έμενε για λίγες μέρες σε παραπήγματα που είχαν συμπατριώτες του στην περιοχή, έχοντας ναρκωτικές ουσίες τις οποίες φύλαγε πάνω στο ρουχισμό του.
Στην συνέχεια μέσω κινητών τηλεφώνων επικοινωνούσε με τους αγοραστές της περιοχής και τους πουλούσε τα ναρκωτικά.
Προχθές αστυνομικός προσποιούμενος τον υποψήφιο αγοραστή μετά από συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με το Μαροκινό, συμφώνησαν να αγοράσει χασίς έναντι 20 ευρώ κλείνοντας ραντεβού συνάντησης στις 10 παρά 20 το βράδυ σε δημοτικό πάρκο των Φιλιατρών στην οδό Δεκατεσσάρων. Στο σημείο εμφανίστηκαν οι δύο δράστες και όταν έγινε η συναλλαγή συνελήφθησαν από αστυνομικούς που είχαν στήσει ενέδρα στο σημείο αυτό.
Σε σωματική έρευνα που τους έγινε, στις κάλτσες του ενός βρέθηκαν 3 σπιρτόκουτα που περιείχαν 16,5 γραμμάρια κάνναβης, επίσης βρέθηκαν συσκευασμένη σε μια νάιλον σακούλα 10 γραμμάρια κάνναβης όπως και ακόμη 2 σπιρτόκουτα με 9,8 γραμμάρια κάνναβης, επίσης το ποσό των 586 ευρώ, 25 δολάρια Αυστραλίας, ένα μαχαίρι 32 εκατοστών, ένας σουγιάς, 2 κινητά τηλέφωνα και 3 κάρτες sim κινητών τηλεφώνων.
Ο ένας εκ των δραστών είχε δηλώσει ψευδώς ότι είναι Ιρακινός, καθώς αποδείχθηκε ότι είναι υπήκοος Μαρόκου ηλικίας 37 ετών, ενώ ο δεύτερος υπήκοος Αλγερίας είναι 32 ετών και ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και μάλιστα είχε απελαθεί από την Ορεστιάδα.
Χθες οδηγήθηκαν ενώπιον εισαγγελέα και ανακρίτριας Κυπαρισσίας από όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.
Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Μαροκινό είναι για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, για παράνομη οπλοφορία, πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, ενώ στον Αλγερινό οι κατηγορίες της εμπορίας ναρκωτικών και παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.
http://www.eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου