Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Εικόνες ντροπής στο Πεδίο του Αρεως...

Εικόνες ντροπής στο Πεδίο του ΑρεωςΒΟΛΟΣ: Ενα πάρκο που θα μπορούσε να είναι κόσμημα για την πόλη και χώρος αναψυχής και περιπάτου χιλιάδων Βολιωτών έχει μετατραπεί σε «σπίτι» παράνομων μεταναστών και έναν απέραντο σκουπιδότοπο… με κατεστραμμένες υποδομές!
 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αλίκη Φωτιάδου
 
Μόνο ως εικόνες ντροπής μπορούν να περιγραφούν οι εικόνες που απαθανάτισε ο ...φωτογραφικός φακός του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ στο Πεδίον του Άρεως. Ο χώρος έχει αφεθεί στο έλεος της μοίρας του και η κατάσταση πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο…
 
Πλαστικά, χαρτιά, σακούλες με σκουπίδια, σίδερα, ένα στρώμα κρεβατιού και μια βιβλιοθήκη, μαύρες σακούλες και χαρτοκιβώτια είναι μερικά μόλις από τα σκουπίδια που «κοσμούν» το πράσινο του πάρκου… Πράσινο που κοντεύει να εξαφανιστεί κάτω από τον όγκο των σκουπιδιών.
 
Σπασμένα τζάμια, φύλλα, ξερόχορτα και χώματα παντού στις τουαλέτες του πάρκου, ενώ και οι πόρτες είναι σπασμένες και κατεστραμμένες. Κρυμμένη πίσω από το νιπτήρα και μια σύριγγα, δείγμα πως χρησιμοποιείται ως «καταφύγιο» από χρήστες ναρκωτικών…
 
Λίγο πιο δίπλα οι υποδομές παραπαίουν. Ο ηλεκτρολογικός πίνακας ανοιχτός -η πόρτα είναι σπασμένη- ενώ και το περίπτερο στην είσοδο του πάρκου είναι άδειο με σπασμένα τζάμια. Εξέδρες κατεστραμμένες, τοίχοι βαμμένοι και λίγο πιο δίπλα στα νερά - βούρκος της λίμνης μια βάρκα μισοβουλιαγμένη.
 
Την ίδια στιγμή οι τέντες που στήθηκαν για το Θεσσαλικό Πανόραμα μετά το τέλος του μένουν εκεί όπως και τα σκουπίδια των εκθετών στοιβαγμένα και… τακτοποιημένα δίπλα από τους κάδους.
 
Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με την Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Βόλου και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Τσαμπάζης δήλωσε ενημερωμένος για την προαναφερόμενη κατάσταση, ενώ ενημέρωσε πως έχει δρομολογηθεί σχέδιο αποκατάστασης του πάρκου.
 
«Υπάρχει πολλή δουλειά εκεί μέσα, το ξέρω, και το ξέρουμε όλοι στη  Δημοτική Αρχή. Υπάρχει σχέδιο καθαρισμού όπως επίσης υπάρχει και αντίστοιχο σχέδιο αποκατάστασης των υποδομών από την Τεχνική Υπηρεσία», επεσήμανε ο κ. Τσαμπάζης.
 
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «θα κλαδέψουμε, θα μαζέψουμε όλα τα σκουπίδια και στη συνέχεια θα γίνουν επισκευές και συντηρήσεις στις υποδομές. Πιστεύω μετά τις 20 Οκτωβρίου να μπούμε στο πάρκο και να πιάσουμε δουλειά».
 
«Σπίτι» αλλοδαπών
Εν τω μεταξύ σύμφωνα με τον κ. Τσαμπάζη το Πεδίον του Άρεως είναι μια από τις περιοχές στο Βόλο που έχει γίνει «σπίτι» αλλοδαπών με αποτέλεσμα να γίνεται ακόμη πιο δύσκολη η επιχείρηση επέμβασης.
 
«Μπαίνουν μέσα και μένουν αλλοδαποί και κυρίως Βούλγαροι και η κατάσταση γίνεται συνεχώς χειρότερη», σημειώνει ο Αντιδήμαρχος και προσθέτει: «Και τον Οκτώβρη που θα μπούμε μέσα και θα καθαρίσουμε, αν δεν φύγουν οι αλλοδαποί, πάλι τα ίδια θα έχουμε. Σε λίγο καιρό θα δούμε το πάρκο να έχει την ίδια εικόνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου