Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ο αιωνόβιος Νικόλας

1963 - Με τη σύζυγό του ΝίναΜάθετε τα μυστικά της μακροζωίας από το Νικόλα Καρύδη
Η συμπλήρωση των 100 χρόνων - ένας αιώνας ζωής του Νικολάου Καρύδη ΟΑΜ, γιορτάστηκε με ένα επιμελημένο οικογενειακό γεύμα που συμμετείχαν επίσης και πολλοί συγγενείς και φίλοι του ζεύγους Καρύδη.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή μας, Γιάννη Καρρά, πάνω από 250 άτομα του ευχήθηκαν καλή υγεία και έτη πολλά!
Το φαγητό ...
ευλόγησε ο π. Λουρέντιο Πεσκάρ, ενώ ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν ο πρόεδρος του Ελληνικού Παραρτήματος RSL, o π. Γρηγόριος Σακελαρίου μετά της πρεσβυτέρας, ο κ. Εμμανουήλ Καλλίνικος, πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Αγίου Γεωργίου Βρισβάνης, ο δρ Πήτερ Μαρέντι και ο κ. Κρις Γεωργάς, πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ και άλλοι. Χρέη τελετάρχη έκανε ο κ. Μπομπ Καλαφατάς.
Φανερά συγκινημένος ο αιωνόβιος κ. Καρύδης, ευχαρίστησε τη σύζυγό του Νίνα και τη θυγατέρα τους Μαριέττα για τη διοργάνωση κι ανταπέδωσε τις ευχές.
Θέλετε να μάθετε τα μυστικά της μακροζωίας;
«Λιγοστό φαγητό, ιδιαίτερα ψάρι, χόρτα και όσπρια, κηπουρική, αθλητική δραστηριότητα και μια καλή σύζυγός που με προσέχει» εξηγεί.
ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Ο Νίκος Καρύδης γεννήθηκε την 1η Μαρτίου του 1912 στο Μυλοπόταμο των Κυθήρων. Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, υπηρέτησε «ως γραφεύς», στο στρατολογικό γραφείο του 34ου Συντάγματος, ενώ αργότερα πήρε μεταγραφή στη «διαχείριση» του υλικού της Σχολής Ευελπίδων.
Αμούστακο παλικάρι και ψάχνοντας για διέξοδο από τη μιζέρια που μάστιζε τότε τη γενέτειρα, ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του πατέρα του και εγκαταστάθηκε από το 1937 στην πόλη Toowoomba της Κουηνσλάνδης.
Με το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου το 1942, κατατάχθηκε εθελοντής στην αυστραλιανή αεροπορία, στην οποία πρόσφερε τις υπηρεσίες του για τριάμισι χρόνια με πόστα μεταξύ άλλων στο Ντάργουιν και τη Νέα Γουινέα.
Το 1946 άνοιξε μαζί με φίλους Καφέ στο επαρχιακό Gundiwindi, μέχρι που εγκαταστάθηκε στη Toowoomba, όπου ανέπτυξε επιχειρηματική δραστηριότητα, προσφέροντας συνάμα και τις υπηρεσίες του στην εκεί Ελληνική Κοινότητα.
Στη Βρισβάνη εγκαταστάθηκε από το 1951, όπου άνοιξε κατάστημα γυναικείων ενδυμάτων. Αργότερα, το 1964 άλλαξε πλεύση και ασχολήθηκε με κατάστημα δώρων, μέχρι το 1983 που αποσύρθηκε.
Παράλληλα, άρχισε και η εθελοντική προσφορά του στην ομογένεια και την ευρύτερη Αυστραλιανή κοινωνία. Έγινε μέλος της Ελληνικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου και της Κυθηραϊκής Αδελφότητας.
ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ
 Ανάμεσα στα πόστα που ξεχωρίζει είναι η θέση του ταμία στο ελληνικό παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού και η ενεργός συμμετοχή - από το 1954 στην ΑΧΕΠΑ, στην οποία και αναδείχθηκε το 1972 στο ανώτατο αξίωμα του προέδρου.
Για την πολύπλευρη και πολύχρονη προσφορά του, τού απονεμήθηκαν πολλές διακρίσεις. Ανάμεσα, το ανώτατο μετάλλιο ΟΑΜ -The Order of Australia Medal- της αυστραλιανής κυβέρνησης το 2000, που όπως δηλώνει τον τιμά ιδιαίτερα.
Ο κ. Καρύδης, είναι υπερήφανος για τα επιτεύγματα του Ελληνισμού στη Πολιτεία της Κουησλάνδης. Δίνει πάντα το παρών στις εκδηλώσεις της ομογένειας και όχι μόνο, με στόχο την ευαισθητοποίηση και παραδειγματισμό της νέας γενιάς γύρω από τα εθνικά και πολιτιστικά θέματα.
Ακμαιότατος και με χιούμορ, είναι γνωστός και στην μεγάλη οικογένεια του Μπόουλινγκ Κλάμπ στο προάστιο Wavell Heights. Μάλιστα, οι συμπαίκτες του, οργάνωσαν ειδικό πάρτι για να γιορτάσουν την σημαντική επέτειο των γενεθλίων του...
http://neoskosmos.com/news/el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου