Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Πρόστιμο στο "Χωριάτικο" επειδή μοίραζε δωρεάν πατάτες

(Τελικά είναι πολύ μακάκες οι "προστάτες" του Εμπορίου)

Καλό και ωραίο το "κίνημα της πατάτας", που άρεσε στον κόσμο και του έδωσε την ευκαιρία να προμηθευτεί φθηνά το προϊόν, αλλά στο taxalia, σας αναλύσαμε τότε την κρίσιμη παράμετρο: ότι δηλαδή όλα είναι ωραία, μέχρι να χώσει τη μούρη του το κράτος. Ο μεγάλος εχθρός του πολίτη.
Όπως ανακοινώθηκε χθες, επεβλήθη πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ από τους ελεγκτές του υπουργείου Ανάπτυξης σε φούρνο που μοίραζε προ 15νθημέρου σε κάθε πελάτη του δωρεάν πατάτες!
Όπως ανακοίνωσαν στελέχη της Γενικής Γραμματείας Εμπορείου, οι ποινές του καταστηματάρχη ήταν για:...

1) παραπλάνηση καταναλωτή, 
2) παράνομη κατάληψη πεζοδρομίου και 
3) διάθεση προϊόντων χωρίς να έχει την απαραίτητη άδεια. 
Ανεξέλεγκτοι πάντως εξακολουθούν να δρουν οι κερδοσκόποι των δισεκατομμυρίων ευρώ, αφού ο περίφημος έλεγχος των ενδοομιλικών συναλλαγών και οι πολυδιαφημισμένοι 41 φάκελοι με τα καυτά στοιχεία για την ακρίβεια στην ελληνική αγορά έχουν μείνει στα συρτάρια των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών.
Ξαναθυμίζουμε με την ευκαιρία την πάγια άποψή του taxalia, ότι η Ελλάδα δεν θα σωθεί, αν δεν καταργηθούν (τελείως) χιλιάδες νόμοι. Για παράδειγμα, το συγκεκριμένο πρόστιμο επιβλήθηκε, επειδή υπάρχουν οι νόμοι. Πήγε ένας γραφιάς εκεί και έβγαλε το μπλοκάκι συμπληρώνοντας "με βάση το νόμο τάδε παραπλανήσατε τον καταναλωτή, με βάση το νόμο τάδε δεν είχατε την απαραίτητη άδεια...."
Η σωρεία νόμων, επιτρέπει στον κρατικό υπάλληλο, να βρίσκεται εξοπλισμένος με χιλιάδες όπλα, εναντίον του ανυπεράσπιστου επιχειρηματία και να "γράφει" κατά το δοκούν. Αν είχε όρεξη, θα μπορούσε να εφεύρει χίλιες ακόμη παραβάσεις νόμων.
Γιατί σύμφωνα με το νόμο τάδε, απαγορεύεται η διάθεση νωπών αγροτικών προϊόντων, σε πλαστικές σακούλες, άρα, τσίμπα ένα ακόμη πρόστιμο!
Σύμφωνα με το νόμο τάδε, απαγορεύεται η μεταφορά αγροτικών προϊόντων με ιδιωτικά οχήματα, άρα τσίμπα ένα ακόμη πρόστιμο επειδή ξεφόρτωσες με το ΙΧ σου τις πατάτες.
Σύμφωνα με το νόμο τάδε, είσαι φταίκτης γιατί δεν φορούσες γάντια, όταν έπιανες τις πατάτες...
Σύμφωνα με το νόμο τάδε, σου βάζουμε κι άλλο πρόστιμο, επειδή έβαλες διαφημιστική πινακίδα χωρίς να πληρώσεις το τέλος 2% υπέρ δήμων και κοινοτήτων....
Σύμφωνα με το νόμο τάδε.....όρεξη να ΄χετε να βρίσκετε παραβάσεις !
Καταργήστε το 90% της νομοθεσίας τώρα! Αλλιώς θα συναγωνιζόμαστε τη Μοζαμβίκη σε βιωτικό επίπεδο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου