Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Αλλοδαπές αποκλειστικέςνοσοκόμες με μπράβους στα νοσοκομεία!



Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τύπος της Κυριακής", παράνομες αποκλειστικές, χωρίς νοσηλευτικές γνώσεις, χωρίς την σχετική άδεια εργασίας, αλλά και πιστοποιητικό υγείας, καταλαμβάνουν τις θέσεις των νόμιμων αποκλειστικών σε ολοένα και περισσότερα νοσοκομεία της χώρας, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών. Ταυτόχρονα πλήττονται οικονομικά οι ...νόμιμες εργαζόμενες, ενώ υπάρχει μεγάλη μείωση και στις εισφορές του ΙΚΑ.

Η πρόσφατη σύλληψη οκτώ αλλοδαπών και 2 ημεδαπών που προσέφεραν τις υπηρεσίες αποκλειστικής νοσοκόμας στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί στα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας.

Η ίδια κατάσταση και μάλιστα σε πιο έντονη μορφή επικρατεί σε νοσοκομείο του Ρίου.

Σύμφωνα με καταγγελίες απλών πολιτών, όλοι όσοι κινούνται στο χώρο των νοσοκομείων, έχουν γίνει μάρτυρες σε σκηνές, όπου "προστάτες" οπλοφορούν και διακινούν οικονομικούς μετανάστες και κυκλοφορώντας στα δωμάτια, ψαρεύουν πελάτες.

Ξέφραγο αμπέλι...

Η εύκολη πρόσβαση στους διαδρόμους των νοσοκομείων εντείνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση/

"Τα νοσοκομεία είναι ανεξέλεγκτα", αναφέρει στην εφημερίδα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποκλειστικών Νοσοκόμων, Αθανάσιος Βασιλακάκης.

Έλεγχος άλλωστε του ΙΚΑ αποκάλυψε ότι σε τέσσερα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα ανακάλυψε 32 απασχολούμενες χωρίς σχετική άδεια, αριθμός βέβαια που όπως μαρτυρούν πολλοί γιατροί είναι πολύ μεγαλύτερος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου