Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Ελληνικό χρώμα στην Αυστραλία



Περίπου 8 χιλιάδες μαθητές, εκπρόσωποι και μέλη συλλόγων εκτιμάται ότι συμμετείχαν στους εορτασμούς στη Μελβούρνη, όπου δεκάδες παροικιακά και κρατικά σχολεία της μητρόπολης του Ελληνισμού της Αυστραλίας έδωσαν χρώμα, ζωντάνια και παλμό στον πανομογενειακό εορτασμό στο μνημείο Shrine of Remembrance. Στο Σίδνεϊ, για πρώτη φορά φέτος έπειτα από 20 χρόνια, ο εορτασμός ήταν ενωτικός.
Οι ομογενείς υπενθύμισαν ότι ο χρόνος δεν χαλαρώνει τις σχέσεις με την Ελλάδα και πως παλιές και νέες γενιές Ελληνοαυστραλών συνεχίζουν να...
τιμούν τους προγόνους που αγωνίστηκαν για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.
Στο μήνυμά της για την επέτειο η Αυστραλή πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για τη «μεγάλη προσφορά της ελληνικής κοινότητας» και τονίζει: «Σήμερα είναι η μέρα για να γιορτάσουμε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά των Ελλήνων της Αυστραλίας και να τιμήσουμε την πολύτιμη προσφορά τους προς το αυστραλιανό έθνος».
«Η 25η Μαρτίου είναι η πιο σημαντική μέρα για τους Έλληνες της Αυστραλίας. Μια μέρα που τιμούν την υπερήφανη ιστορία τους και τον πολιτισμό τους αλλά και τη μνήμη αυτών που θυσιάστηκαν για την ελευθερία των Ελλήνων» σημειώνει η κα Γκίλαρντ, ενώ επαναλαμβάνει την αφοσίωση της κυβέρνησής της προς τον πολυπολιτισμό, υπογραμμίζοντας:
«Λίγα δώρα είναι πιο πολύτιμα από την πολιτιστική ποικιλομορφία που διακρίνει την αυστραλιανή κοινωνία και που αποτελεί ένα από τα ισχυρά συστατικά του έθνους μας. Η κυβέρνησή μου επαναλαμβάνει την απόλυτη αφοσίωσή της προς τον πολυπολιτισμό. Οι αξίες αυτές είναι βασικές όσον αφορά στην ταυτότητά μας και τη θέση μας στον παγκόσμιο χάρτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου