Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

«Κρύφτηκαν οι μειοψηφίες στην παρέλαση»


Δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου που έκανε λόγο για επανεξέταση του ζητήματος...
«Οι μειοψηφίες του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου κρύφτηκαν από την παρέλαση, λάμποντας δια της απουσίας τους», δήλωσε ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, που εξέφρασε την ανάγκη να εξεταστεί νηφάλια, μέσω διαλόγου, ο τρόπος που θα γιορτάζονται οι εθνικές επέτειοι και πως θα γίνονται οι παρελάσεις.
Σε... συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Βόλου, κατήγγειλε όσους επένδυσαν σε σκηνές χάους και τόνισε ότι απογοητεύτηκαν που ο Βόλος δεν έπαιξε στα δελτία ειδήσεων για επεισόδια. Δήλωσε δε ότι «δεν μας ταιριάζει η φοβική δημοκρατία και ο κόσμος θα μετατρέψει την οργή σε δημιουργική πρόταση σε ένα καταρρέον πολιτικό σύστημα και όχι σε τηλεοπτικό και διαδικτυακό show, όπως επιδιώκουν ορισμένες δυνάμεις, που δεν έχουν τρόπο να συγκεντρώσουν τον κόσμο».
Ο δήμαρχος εκτίμησε ότι είναι θλιβερό να γίνεται παρέλαση, με τέτοια αστυνομικά μέτρα, από τη στιγμή που κάποιες ακραίες δυνάμεις επέλεξαν τις παρελάσεις για να κάνουν εμφάνιση και 80 με 100 άτομα είναι αρκετά για να τη διαλύσουν.
Αναφορικά με την απουσία των μειοψηφιών τόνισε ότι «έλαμψαν δια της απουσίας τους», ενώ τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή ήταν σύσσωμη στην παρέλαση, καθώς επρόκειτο για εθνική γιορτή και όχι για αντιμνημονιακή εκδήλωση.
«Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε η απουσία της κ. Μακρή και ολόκληρης της παράταξής της, που είχε θετική συμβολή για κατάργηση της εξέδρας, όσων δεν θα κρυβόμασταν από την παρέλαση. Κρύφτηκε και για πρώτη φορά κατά τρόπο απαράδεκτο, έλειψε από την παρέλαση. Αν κάναμε κι εμείς το ίδιο θα είχαμε παρέλαση ενώπιον του Στρατού και της Εκκλησίας, και θα επιβεβαιωνόταν το απόφθεγμα ότι «η Χούντα δεν τελείωσαν το ΄73», ήταν η δήλωση του Πάνου Σκοτινιώτη.
Αναφορικά με την αποτροπή των επεισοδίων, τόνισε ότι αφενός μεν αποφεύχθηκαν χάρη στα πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα, συμπληρώνοντας ότι και σε άλλες πόλεις ελήφθησαν τα ίδια μέτρα, ωστόσο έγιναν επεισόδια. Ωστόσο, ο δήμαρχος απέδωσε την έλλειψη επεισοδίων στο Βόλο και στο γεγονός ότι «η Δημοτική Αρχή τόσο καιρό μόνη της και με προσωπικό κόστος για μένα, άνοιξε το θέμα των καταστροφών στην πόλη και έκανε συνείδηση ότι, η αντίδραση στα μέτρα δεν είναι η καταστροφή, αλλά η αγωνιστική στάση. Ορισμένες κινήσεις έχουν μεγάλη σημασία και αντανακλούν τη σχέση εμπιστοσύνης».
Ο δήμαρχος συνεχάρη όσους παρέλασαν, ενώ ερωτηθείς για τους πολίτες που δεν μπορούσαν να δουν τα παιδιά τους, για το γεγονός ότι δεν έγιναν δηλώσεις αλλά και για τον τρόπο αποχώρησης των επισήμων (που φάνηκε σε ρεπορτάζ ότι φυγαδεύτηκαν), δήλωσε ότι οργανωτής της παρέλασης είναι η Περιφέρεια και υπεύθυνη για τα μέτρα ασφάλειας η Αστυνομία και ο ίδιος δεν φέρει καμία ευθύνη.
«Με ενοχλούν όλα αυτά, πολύ περισσότερο απ’ αυτούς που κόπτονται εκ τους ασφαλούς», τόνισε ο δήμαρχος, που επισήμανε ότι ο Δήμος δεν είχε καμία συμμετοχή στην τοποθέτηση των σιδερένιων κιγκλιδωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου