Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Θερμοκήπιο χάους και εγκληματικότητας η Ελλάδα

http://5dnews.blogspot.com/
Με εξαιρετικά μελανά χρώματα περιγράφει το περιοδικό Spiegel την κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας εξαιτίας της λαθρομετανάστευσης και της εγκληματικότητας. Το εκτενές άρθρο φέρει τον τίτλο: "Ο πολιτισμός σε κίνδυνο".

"Ο Μασούντ αρχίζει να περπατά πιο γρήγορα.Κοιτάζει τη γδαρμένη οθόνη στο κινητό του τηλέφωνο. Είναι 19.15 μ.μ. Ο ήλιος δύει πίσω από τις μεγάλες πολυκατοικίες στην οδό Πατησίων και... τα ελάχιστα νεοκλασικά σπίτια. «Προς ενοικίαση» και «Προς πώληση» παντού .

Ο Μασούντ βιάζεται. Θέλει να φτάσει στο σπίτι πριν από το σκοτάδι. Οι συμμορίες των ακροδεξιών τραμπούκων, προσεγγίζουν τα θύματά τους με τα πόδια ή με μοτοποδήλατα, κρατώντας μαχαίρια. Χτυπούν στα τυφλά. Εμφανίζονται ξαφνικά και σιωπηλά και χτυπούν. Οι νεο-φασίστες κυνηγούν τους μετανάστες στο κέντρο της Αθήνας, στους δρόμους βόρεια της κεντρικής πλατείας Ομονοίας. Το ονομάζουν εκκαθάριση".



Με αυτό τον τρόπο περιγράφει το Spiegel τις "άγριες εικόνες στην άλλοτε περήφανη πρωτεύουσα που έχει λυγίσει από την οικονομική κρίση" και συνεχίζει:


"Η Πατησίων ήταν κάποτε το πολυτελές περίχωρο της πόλης. Η Μαρία Κάλας έζησε εκεί για πολύ καιρό. Η περίστυλη δομή του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, το οποίο στεγάζει τη μεγαλύτερη συλλογή έργων τέχνης από την ελληνική αρχαιότητα, είναι, επίσης, στην οδό Πατησίων. Δίπλα στην     Αριστοτέλους μόλις 50 μέτρα  από το μουσείο συχνάζουν πόρνες.

Οι Έλληνες μπορεί να έχουν συμβιβαστεί με το γεγονός ότι η λάμψη της αρχαιότητας έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Αλλά η ιδέα ότι η Αθήνα, η κάποτε υπερήφανη πόλη, έχει γίνει πλέον συνώνυμο με την πολιτική ανεπάρκεια και κακοδιαχείριση, είναι δύσκολο να το δεχθούν. Οι συνέπειες της απίστευτης κακοδιαχείρισης για πολλές δεκαετίες είναι κάτι παραπάνω από εμφανής στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας".



O Σωτήρης Κανάκης, επικεφαλής της οργάνωσης "Γιατροί χωρίς σύνορα" μιλώντας στο Spiegel τονίζει ότι "καμιά άλλη πρωτεύουσα του κόσμου δεν παρουσιάζει την εικόνα που υπάρχει στην Αθήνα. Ουσιαστικά το κέντρο της Αθήνας είναι μία φαβέλα μόνο που αντί για παράγκες υπάρχουν κανονικά σπίτια". 


"Το κέντρο της Αθήνας είναι "θερμοκήπιο εγκληματικότητας,ναρκωτικών και πορνείας" λέει ο δήμαρχος της Αθήνας Γ.Καμίνης. Ο Γ,Καμίνης είναι νομικός και εκλέχθηκε με την υποστήριξη των αριστερών κομμάτων.Οι προτάσεις του για την επίληση του προβλήματος όμως δεν διαφέρουν και πολύ από τις προτάσεις των ακροδεξιών" τονίζει στο ρεπορτάζ η δημοσιογράφος του Spiegel J.A Heyer.


ΠΗΓΗ: Spiegel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου