Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Στο Ράδιο ΝΕΟ της Νέας Υόρκης η …Εφη, η Αντζελα και η Τζούλια!

Παρασκευή, 3 Ιουνίου, στην Εκπομπή Καυσαερίων του Ράδιο ΝΕΟ που επιμελείται και παρουσιάζει ο Δημήτρης Ρομποτής (καθημερινώς, εκτός Σαββατοκύριακου, από 11 π.μ. μέχρι τις 12 το μεσημέρι), καλεσμένες θα είναι τρεις Ελληνίδες καλλιτέχνιδες που εκφράζουν με εξαιρετικά χαρακτηριστικό τρόπο τη σύγχρονη ελλαδική πραγματικότητα και επιπλέον φιλοδοξούν το έργο τους να ξεπεράσει τα σύνορα της Ελλάδος (κάτι που εν πολλοίς έχουν πετύχει)! Πρόκειται για τις Εφη Θώδη, Αντζελα Δημητρίου και Τζούλια Αλεξανδράτου, οι οποίες θα μοιραστούν στον ραδιοθάλαμο της εκπομπής και...
τις ανησυχίες τους για την κρίση που διέρχεται η χώρα και τις προσπάθειες που οι ίδιες καταβάλουν, καθεμία αξιοποιώντας το ταλέντο της, για να ανακάμψει ο Ελληνισμός και να βρει τον δρόμο του μέσα από τις Συμπληγάδες της παγκοσμιοποιήσεως!
Η εκπομπή κλικ επαναλαμβάνεται αυθημερόν, 11:00 το βράδυ.
Βέβαια, οι τρεις κυρίες δεν θα είναι στην πραγματικότητα καλεσμένες. Η ηθοποιός Δέσποινα Μοίρου που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη θα είναι μαζί μας και θα μιμηθεί τις φωνές τους, σε ένα πρόγραμμα που αν μη τί άλλο θα μας χαρίσει άφθονο γέλιο!
Το Ράδιο ΝΕΟ εκπέμπει στην υποσυχνότητα 95,5 (Τριπολιτειακή Περιφέρεια: Νέα Υόρκη, Νέα Ιερσέη, Κονέκτικατ) και μέσω Διαδικτύου στη διεύθυνση www.radioneo.us (όταν ανοίξει η σελίδα πατήστε στο “Listen Live” και επιλέξτε το σχετικό πρόγραμμα που λειτουργεί στον υπολογιστή σας).
Συνδυάζοντας το χιούμορ (ενίοτε καυστικό) και τη σοβαρότητα που εμπνέει η αίσθηση της πάλης ενάντια σε κάθε μορφή σοβαροφάνειας, η Εκπομπή Καυσαερίων εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια του Ράδιο ΝΕΟ να φέρει στο ελληνόφωνο κοινό της ομογένειας κορυφαίες προσωπικότητες από τον ευρύτερο ελληνικό χώρο κι’από διάφορους τομείς δραστηριοτήτων προκειμένου να ακούσουμε τις απόψεις τους γύρω από ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος, να πληροφορηθούμε για εξελίξεις που εκούσια ή ακούσια διαφεύγουν της προσοχής μείζονος κυκλοφορίας και ακροαματικότητας μέσων ενημέρωσης και να ιχνηλατήσουμε στη σύγχρονη παραγωγή ελληνικής σκέψης. Είμαστε ζώα πολιτικά, έλεγε ο Αριστοτέλης, κι’όχι απλώς ζώα, συμπληρώνουμε εμείς!
Περιλαμβάνει επίσης συνεντεύξεις από παράγοντες της δημόσιας ζωής, καλλιτέχνες, δημιουργούς, πολιτικούς, αλλά και «απλούς» ανθρώπους που μοιράζονται με την ευαισθησία και οξύνοιά τους τον κοινό προβληματισμό για το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού, όπως διαμορφώνεται – άλλες φορές συνειδητά κι’άλλες ερήμην του – στις σημερινές συνθήκες (φαινομενικά) πρωτοφανούς ρευστότητας. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων: δεν προσπαθούμε «να σώσουμε» τον Ελληνισμό, ή μάλλον κανέναν Ελληνισμό, μόνο να συζητήσουμε χωρίς, ει δυνατόν, παρωπίδες, μικρονοϊκή αυτοσυγκράτηση, επιτηδευμένη σεμνότητα, πολιτικάντικη σκοπιμότητα και λαϊκίστικους αφορισμούς ή ψευτοπατριωτικούς ζήλους. Μ’άλλα λόγια δημιουργούμε ένα βήμα για να ειπωθούν τα αυτονόητα, χωρίς ιδεολογικούς περιορισμούς και δογματικές διαστροφές.
Για αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων η διεύθυνση είναι dr@radioneo.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου