Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ: Εφιαλτικές διαστάσεις έλαβε η ανεργία

http://www.attacktv.gr

Τραγικά, με μία λέξη, μπορούν να χαρακτηριστούν τα στοιχεία για την επίσημη ανεργία που αφορούν τη Δυτική Ελλάδα και πολύ τραγικότερα αυτά για την ανεπίσημη, που προσεγγίζουν, άλλωστε, με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια τη θλιβερή πραγματικότητα.
Ειδικότερα, όπως...
ανέφερε στο attacktv το μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, τα επίσημα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι τα τέλη Μαΐου δείχνουν ποσοστό ανεργίας για τη Δυτ. Ελλάδα 17,6%. Για να φανεί δε το μέγεθος της εργασιακής ανασφάλειας στην οποία βυθίζεται, χρόνο με το χρόνο, ο ελληνικός λαός και το εργατικό δυναμικό της περιοχής ιδιαίτερα, αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι το ποσοστό ήταν... μόλις 10,6%.
Βέβαια, ο ίδιος ο Δ. Καραγεωργόπουλος διευκρινίζει ότι η ανεπίσημη ανεργία έχει ήδη ξεπεράσει το 28% και μάλιστα θεωρείται περισσότερο από βέβαιο ότι, από το Σεπτέμβριο, με τη λήξη, δηλαδή, της θερινής περιόδου, που προσφέρει, όσο να 'ναι, κάποιες... ανάσες, θα υπάρξει περαιτέρω ραγδαία άνοδος.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν, όμως, και τα στοιχεία που αφορούν την ανεργία στους νέους κάτω των 24 ετών, αλλά και στην ηλικιακή κατηγορία από τα 25 μέχρι τα 35. Συγκεκριμένα, στην πρώτη κατηγορία, το ποσοστό των ανέργων, από 32%, που ήταν πέρυσι, εκτινάχθηκε στο 40,45% φέτος, ενώ στις ηλικίες από 25 ως 35, από 15,2% πέρυσι, “απογειώθηκε” φέτος στο 25%. Και μιλάμε στις περιπτώσεις αυτές για τα επίσημα στοιχεία!
Δ. Καραγεωργόπουλος: Οδυνηρή επιβεβαίωση για το πού οδηγούν τέτοιες πολιτικές
Σχολιάζοντας τη μαύρη -κι όχι πλέον απλώς γκρίζα- αυτή πραγματικότητα, ο Δημ. Καραγεωργόπουλος ανέφερε στο attacktv τα εξής: “Βλέπουμε ότι το Μνημόνιο επιβεβαιώνει με τον πιο οδυνηρό τρόπο ότι αυτού του είδους οι πολιτικές οδηγούν σε περαιτέρω ύφεση και ανεργία. Αναπτυξιακές πολιτικές δεν υπάρχουν, τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και στην περιοχή μας. Τα έργα που υποτίθεται ότι θα έφερναν ανάπτυξη (αυτοκινητόδρομος, σιδηροδρομική γραμμή, νέο λιμάνι) καθυστερούν. Η ΒΙ.ΠΕ. ουσιαστικά ρημάζει, γιατί δεν μπορεί να είναι ανταγωνιστική, τουλάχιστον για όσον καιρό δεν έρχεται το φυσικό αέριο στην περιοχή μας, οπότε αναπτυξιακή πολιτική δεν διαφαίνεται για τα επόμενα χρόνια, όσο κι αν κάποιοι πολιτικοί ταγοί και εκπρόσωποι διαβεβαιώνουν για το αντίθετο”.
Με την ευκαιρία δε αυτή, ο κ. Καραγεωργόπουλος καλεί “όλους τους εργαζόμενους, μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους να συμπαραταχθούν και να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει για τις 15 του μηνός τα συνδικάτα, ώστε να διατρανώσουμε μαζικά την αντίθεσή μας σ' αυτή την κοινά ομολογημένη αποτυχημένη πολιτική”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου