Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

«Σύρραξη» για τη Σύναξη των Θεών.

«Σύρραξη» για τη Σύναξη των Θεών H… Σύναξη των Θεών μετατράπηκε τελικά σε σύρραξη επιχειρηματικών συμφερόντων στη Μακρινίτσα. Μόνο που το θέρετρο της σύγκρουσης μεταφέρθηκε χθες το μεσημέρι από το «μπαλκόνι του Πηλίου» στο Δημαρχείο του Βόλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου. Για μία περίπου ώρα οι διαφορές που έχουν δύο...
επιχειρηματίες της περιοχής, διασταύρωσαν, τόσο οι ίδιοι όσο και οι δικηγόροι τους, τα φραστικά τους πυρά, ενώ απειλήθηκαν ακόμη και μηνύσεις από δημοτικούς συμβούλους - μέλη της Επιτροπής που θεώρησαν εαυτούς θιγόμενους από υπόνοιες που άφησαν εις βάρος τους συνήγοροι των δύο πλευρών.
Πέραν των παραπάνω η υπόθεση είχε και τοπικό πολιτικοεπιχειρηματικό ενδιαφέρον καθώς υπεύθυνη του καταστήματος (το καφέ «Η Σύναξη των Θεών») για το οποίο προτεινόταν η ανάκληση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υπεύθυνη είναι η Νίκη συζ. Ηλία Μπαϊράμη, μητέρα της δημοτικής συμβούλου Βόλου Αθ. Μπαιράμη, ενώ στην απέναντι πλευρά ήταν ο γνωστός Βολιώτης κοσμηματοπώλης που είναι και ιδιοκτήτης του ομώνυμου ξενώνα στη Μακρινίτσα Γιώργος Καραμαρλής. Ο τελευταίος μέσω της δικηγόρου του ισχυρίστηκε ότι το κατάστημα της κ. Μπαϊράμη δεν έχει συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης και ότι τα λύματα ακαθάρτων διέρχονται από τον παρακείμενο ξενώνα του, καθώς επίσης ότι υπάρχουν αυθαιρεσίες στο ακίνητο της κ. Μπαϊράμη και επίσης ότι έχει γίνει παράνομα αλλαγή χρήσης του καταστήματος. Τους ισχυρισμούς του κ. Καραμαρλή απέρριψε ο δικηγόρος της κ. Μπαϊράμη που υποστήριξε ότι ο πελάτης της έχει συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης της ΔΕΥΑΜΒ, ενώ για τις αυθαίρετες κατασκευές υποστήριξε ότι έχει δικαιωθεί για τις πέντε από τις έξι από την αρμόδια Επιτροπή Αυθαιρέτων του Δήμου, ενώ για την έκτη έχει ασκήσει αίτηση θεραπείας.
Η υπάλληλος της πρώην Κοινότητας Μακρινίτσας Ασημίνα Κοντοζήση υποστήριξε ότι η κ. Μπαϊράμη έχει κάνει αίτηση για τη σύνδεση του καταστήματός της με το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ, σύνδεση που έγινε τελικά μετά από προφορική εντολή που έδωσε ο τοπικός Αντιδήμαρχος της περιοχής Γιάννης Γκουντέλιας, χωρίς ωστόσο να υπάρχει, όπως είπε, κάποιο έγγραφο που να βεβαιώνει το γεγονός. Σε παρατήρηση του μέλους της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Τάσου Μπατζιάκα γιατί η εντολή δόθηκε προφορικά και όχι εγγράφως, η κ. Κοντοζήση σημείωσε ότι πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός ότι το έργο δεν έχει παραδοθεί ακόμη, αν και λίγη ώρα αργότερα το μέλος της πλειοψηφίας και δημοτικός σύμβουλος Γ. Κουρτίνας σημείωσε ότι το αποχετευτικό δίκτυο της Πορταριάς και της Μακρινίτσας δεν λειτουργεί, επειδή δεν μπορεί να βρεθεί σημείο προσέγγισης στα τιμολόγια ύδρευσης και αποχέτευσης που θα πληρώνουν οι καταναλωτές των παραπάνω περιοχών στη Διαδημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μείζονος Περιοχής Βόλου.
Τελικά μετά από πρόταση του Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου και Αντιδημάρχου Νίκου Μόσχου το θέμα αναβλήθηκε για την οριστική λήψη απόφασης για τις 28 Ιουνίου, καθώς λίγες μέρες νωρίτερα θα συνεδριάσει η Επιτροπή Αυθαιρέτων του Δήμου για να αποφανθεί για τις αυθαιρεσίες στο ακίνητο, ενώ θα κληθεί και ο τοπικός Αντιδήμαρχος Γ. Γκουντέλιας να δώσει εξηγήσεις για το θέμα.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ
www.taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου