Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Κτηνοτρόφοι αποδοκίμασαν στην Αθήνα τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρ. Κατσούρα.

Προς το τέλος της συμβολικής κατάληψης από τους κτηνοτρόφους της Ηπείρου των γραφείων της Αγροτικής Τράπεζας στην Αθήνα, επί της Πανεπιστημίου, εμφανίστηκε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Κατσιούρας, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από τους συγκεντρωμένους, χωρίς, όμως ακρότητες. Αγανακτισμένοι κτηνοτρόφοι τον πλησίασαν και του είπαν ότι... "το μνημόνιο της κυβέρνησής σας, μας έφερε εδώ.

 Μπορεί, προσωπικά, να είσαι καλός άνθρωπος, αλλά καταδικάζουμε την πολιτική, που ακολουθείς". Ο βουλευτής αντέδρασε ψύχραιμα και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Μέχρι την Αθήνα έφτασε η διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων της Ηπείρου και των υπαλλήλων της "Δωδώνης" για την πώληση της εταιρείας, αλλά και το...πάγωμα των τιμών του γάλακτος. Αντιπροσωπεία τους προσχώρησε σε συμβολική κατάληψη, για δύο ώρες χθες, των κεντρικών γραφείων της...
 Αγροτικής Τράπεζας επί της οδού Πανεπιστημίου.

Μάλιστα μοιράστηκαν και φυλλάδια στους απεργούς της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που πέρασαν μπροστά από το κτίριο, με τα αιτήματα των κτηνοτρόφων. Πολλοί από τους διαδηλωτές αναρωτιούνταν ποιοι και γιατί κατέλαβαν την Αγροτική Τράπεζα. Και μόλις πληροφορούνταν ότι πρόκειται για κτηνοτρόφους από την Ήπειρο, ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα. Στο σημείο της κατάληψης βρέθηκε και ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Οικονόμου, ο οποίος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους κτηνοτρόφους. Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι "η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος τάσσεται αλληλέγγυα προς τους κτηνοτρόφους και τη δίκαιη αντίδρασή τους για αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και δημόσιου χαρακτήρα της εταιρίας "ΔΩΔΩΝΗ" , που αποτελεί δημιούργημά τους".

Και πρόσθεσε: "Ζητάμε από την κυβέρνηση να μην επιχειρήσει την αλλαγή του δημόσιου χαρακτήρα της "Δωδώνης", πωλώντας της μετοχές της ΑΤΕ. Να δώσει άμεσες και σαφείς εγγυήσεις και δεσμεύσεις". Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ηπείρου Μιχάλης Τζίμας ανέφερε πως η πώληση της "Δωδώνης" αποτελεί πολιτική πράξη. "Το θέμα αφορά στη στήριξη της κτηνοτροφίας. Ο διοικητής της Αγροτικής κ. Πανταλάκης δεν έχει καμία αρμοδιότητα να καταστρέψει την κτηνοτροφία. Αν η κυβέρνηση θέλει να την καταστρέψει, ας αναλάβει τις ευθύνες της. Τέτοια εξέλιξη θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις όχι μόνο για την κτηνοτροφία της περιοχής αλλά για το σύνολο της τοπικής οικονομίας".

Τόνισε ακόμη πως "οποιαδήποτε ιδιοκτησιακή αλλαγή θα πρέπει να γίνει με βάση το καταστατικό της εταιρίας, το οποίο προβλέπει την μεταβίβαση των μετοχών στους φυσικούς φορείς, δηλαδή τις συνεταιριστικές οργανώσεις». Προς το τέλος της συμβολικής κατάληψης, εμφανίστηκε ο βουλευτής Θεσπρωτίας του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Κατσιούρας, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από τους συγκεντρωμένους, χωρίς, όμως ακρότητες. Οι κτηνοτρόφοι και οι εργαζόμενοι της "Δωδώνης" συναντήθηκαν και με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας, ενώ μοίρασαν και εκατοντάδες κουτιά γάλα στους αγανακτισμένους του Συντάγματος.

 Από το Kάτοψη (με άποψη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου