Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Το ΣΔΟΕ καίει τον εφοπλιστή και μεγαλομέτοχο στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» Αναστάσιο Πάλλη

Ο νυν "συνεταίρος" του Θέμου  και η παρέα του, το 2005 κατάφεραν να στήσουν σε βάρος χιλιάδων ανυποψίαστων συνδρομητών του ΟΤΕ μια... χρυσοφόρα κομπίνα η οποία είναι διεθνώς γνωστή ως «απάτη των dialers» (κακόβουλο λογισμικό).
apati-diadiktyo_small_31-10-2011
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Πόρισμα του ΣΔΟΕ εμπλέκει τον εφοπλιστή Αναστάσιο Πάλλη – ο οποίος κατέχει και το 40% των μετοχών της εφημερίδας το «Πρώτο Θέμα» - σε μία από τις μεγαλύτερες κομπίνες με "ροζ κλήσεις" που έχουν σημειωθεί σε βάρος του ΟΤΕ.
Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα, ο Α. Πάλλης, φέρεται ως ο εγκέφαλος της τηλεπικοινωνιακής απάτης που...
διώκεται και τιμωρείται σε βαθμό κακουργήματος, αφού ο Οργανισμός ζημιώθηκε περίπου 4 εκατομμύρια ευρώ.
Το directnews.gr γνωρίζει το περιεχόμενο του πορίσματος του ΣΔΟΕ, το οποίο συντάχθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει το Δεκέμβριο του 2005, ο τότε διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγιώτης Βουρλούμης.
Το σκάνδαλο γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, αφού έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι, αν και το πόρισμα έχει συνταχθεί από το καλοκαίρι του 2007, παραμένει μέχρι σήμερα... ξεχασμένο σε κάποιο συρτάρι! (Άραγε τίνος και με ποια ανταλλάγματα;).
Γι' αυτό το λόγο ευελπιστούμε ότι, μετά τις σημερινές αποκαλύψεις μας θα υπάρξει άμεση επέμβαση της Δικαιοσύνης, ώστε να διερευνηθεί ποια είναι η "τύχη", της με αριθμό πρωτοκόλλου Α05/ΟΙ.Ε/702/19.12.05 σχετικής έγγραφης παραγγελίας του αρμόδιου εισαγγελέα Οικονομικών Εγκλημάτων, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας.
Ο... "εφοπλιστής" και το νησί του SAO TOME
Το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως αφετηρία τη μικρότερη σε έκταση χώρα της Αφρικής.
Αποτελείται από δύο νησιά, το São Tomé και το Principe τα οποία αποτελούν τμήμα της Ισημερινής Γουϊνέας.
Το πρώτο είναι το μεγαλύτερο σε έκταση, έχει περίπου 100 χιλιάδες κατοίκους και το όνομά του σημαίνει Άγιος Θωμάς στην Πορτογαλική γλώσσα, αφού εποικήθηκε από Πορτογάλους ναυτικούς το 1485.
... Από τότε πέρασαν αιώνες και στην Ελλάδα σχεδόν κανείς δεν γνώριζε την ύπαρξη αυτού του κρατιδίου.
Ώσπου, τον Απρίλιο του 2003, ο εφοπλιστής με τις πολυσχιδείς δραστηριότητες Αναστάσιος Πάλλης, εμφανίστηκε στα γραφεία της θυγατρικής εταιρείας παροχής διεθνών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του ΟΤΕ, με το διακριτικό τίτλο «ΟΤΕGLOBE S.A».
Εκεί, δήλωσε ότι εκπροσωπεί νομίμως στην Ελλάδα την εταιρεία "RONDA Communicacoes Internationais S.A.", που εδρεύει στο Akara Building, 24 De Castro Street, Wickhams Cay1, Road Tom, Tortola, British Virgin Islands.
Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως η RONDA είναι ο δεύτερος επίσημος τηλεπικοινωνιακός πάροχος της χώρας του São Tomé Principe, ενώ τους εμφάνισε και σχετική σύμβαση την οποία είχε υπογράψει δήθεν, κάποιος υπουργός του κρατιδίου, ονόματι Capitao Amaro.
Το εκπληκτικότερο όλων είναι ότι κάποιοι αρμόδιοι της ΟΤΕGLOBE S.A (το πόρισμα του ΣΔΟΕ τους κατηγορεί για πλημμελή έλεγχο που αγγίζει τα όρια της ποινικής ευθύνης), θεώρησαν σοβαρό πρόσωπο τον Πάλλη.
Έτσι μετά από ένα χρόνο υποτιθέμενων διαπραγματεύσεων (Ιούλιος του 2004) υπέγραψαν σύμβαση μαζί του χωρίς εκείνος να τους προσκομίσει ούτε καν το ιδρυτικό καταστατικό της RONDA την οποία εκπροσωπούσε.
Η σύμβαση αφορούσε – όπως αναφέρει το πόρισμα του ΣΔΟΕ – τη δρομολόγηση τηλεφωνικής κίνησης που παράγεται από τον ΟΤΕ, με προορισμό τη χώρα του São Tomé Principe και παραλήπτη τη εταιρεία του Α. Πάλλη.
Σημειώνεται ότι ως ενδιάμεση εμφανίστηκε μια κυπριακή off shore εταιρεία – φάντασμα με την επωνυμία "Carriers Glodal Ltd" με έδρα τη Λευκωσία και εκπρόσωπο τον Μιχάλη Βλαβιανό με... μοναδικά διαπιστευτήρια τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου και τη διεύθυνση κάποιου e-mail.
Η... χρυσοφόρα κομπίνα του Πάλλη
oteglobe_31-10-2011Με αυτή τη σύμβαση ο Α. Πάλλης και η παρέα του κατάφεραν να στήσουν σε βάρος χιλιάδων ανυποψίαστων συνδρομητών του ΟΤΕ μια... χρυσοφόρα κομπίνα η οποία είναι διεθνώς γνωστή ως «απάτη των dialers» (κακόβουλο λογισμικό).
Το πόρισμα του ΣΔΟΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, την αναλύει ως εξής, :
Κατά τη διάρκεια πλοήγησης στο Διαδίκτυο, πρόγραμμα εκτέλεσης τηλεφωνικών κλήσεων (dialer), που είναι συνδεδεμένο με ιστοσελίδες του Διαδικτύου, εγκαθίστανται στον Η/Υ του χρήση εν αγνοία του.
Ο dialer, μόλις εγκατασταθεί στον Η/Υ του χρήση πραγματοποιεί, εν αγνοία και παρά τη θέληση του χρήστη, διεθνείς κλήσεις, προς προορισμούς υψηλής χρέωσης της δικής του επιλογής (δηλ. του dialer).
Το γεγονός αυτό επαναλαμβάνεται συνεχώς όσο ο χρήστης είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, καθώς και κάθε φορά που ο χρήστης προσπαθεί να συνδεθεί.
Οι κλήσεις αυτές έχουν ως συνέπεια να καταγράφεται μεγάλη κίνηση υψηλής τιμολόγησης η οποία προκαλεί υπερβολικές χρεώσεις στους λογαριασμούς των πελατών.
Για να καταγραφεί κίνηση, συνέπεια των κλήσεων του dialer, απαιτείται να υπάρξει ανταπόκριση στις κλήσεις. Η ανταπόκριση διασφαλίζεται με modems που τοποθετούνται σε προσχεδιασμένους προορισμούς (τηλεφωνικούς αριθμούς), εκ των οποίων, άλλοι ανήκουν σε αποδεκτά και άλλοι σε μη αποδεκτά αριθμοδοτικά φάσματα.
Οι ανταποκρίσεις των modems συχνά δεν έχουν κανένα απολύτως περιεχόμενο, δεν συνιστούν δηλαδή παροχή υπηρεσιών και αποσκοπούν μόνο στο άνοιγμα της γραμμής και μόνο για την χρονομέτρηση εικονικής κίνησης και τη χρέωση των χρηστών Η/Υ.
Διεθνής διασυρμός της χώρας μας
Πέντε μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2005, η εταιρεία τηλεπικοινωνιών CST, που είναι η μοναδική επίσημη τηλεπικοινωνιακή πάροχος του São Tomé, με έγγραφό της ενημέρωσε την OTEGLOBE ότι το αριθμοδοτικό φάσμα της χώρας είναι +239 2ΧΧΧ και +239 9ΧΧΧ.
Έτσι το αριθμοδοτικό φάσμα (+239 5ΧΧΧ) που χρησιμοποιεί η εταιρεία RONDA του Α. Πάλλη, δεν ήταν εκχωρημένο, όπως εξάλλου προέκυπτε και από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του São Tomé.
Παρόλα, αυτά οι "άκρες" που φαίνεται να διέθετε στην OTEGLOBE ο Α. Πάλλης του επέτρεπαν να συνεχίζει να εξαπατά τους έλληνες καταναλωτές και να αποκομίζει τεράστια κέρδη.
Ώσπου, στις 21 Σεπτεμβρίου 2005, η CST αναγκάστηκε να καταγγείλει στη Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (International Telecommunication Union), που ανήκει στον ΟΗΕ, τονίζοντας ότι η OTEGLOBE, μέσω της εταιρείας του Πάλλη, χρησιμοποιεί παράνομα το πρόθεμα +2395ΧΧΧ.
Μάλιστα η καταγγελία αυτή αναρτήθηκε και στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα ο ΟΤΕ – τότε ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο – να κατηγορηθεί για κατάχρηση εθνικού πόρου (όπως θεωρείται το «αριθμητικό φάσμα») ξένης χώρας...
Αξίζει να σημειωθεί ότι, την ίδια εποχή, πολλοί συνδρομητές του ΟΤΕ έκαναν έγγραφες διαμαρτυρίες για "φουσκωμένους λογαριασμούς", ενώ σε όσους αρνούνταν να πληρώσουν τα υπέρογκα ποσά έκοβαν τις τηλεφωνικές συνδέσεις.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το πόρισμα του ΣΔΟΕ, με αυτό το κόλπο ο Πάλλης και η "κομπανία του" κατάφεραν να βάλουν στις τσέπες τους 3.585.898 ευρώ, ενώ απαιτούσαν από την OTEGLOBE να τους καταβάλει ακόμα 1.137.914 ευρώ!!!
Ήθελε να γίνει και... επίτιμος πρόξενος
saotome_31-10-2011Χαρακτηριστικό της εγκληματικής δράσης του Αναστάσιου Πάλλη είναι το γεγονός ότι όταν "έσκασε" το σκάνδαλο είχε το θράσος να ζητήσει από το Υπουργείο Εξωτερικών να τον ορίσει επίτιμο πρόξενο στο μικρό κρατίδιο της Αφρικής!
Όταν το υπουργείο αρνήθηκε να το πράξει ο "εφοπλιστής" προσέφυγε στην Αρχή Προσωπικών Δεδομένων ισχυριζόμενος ότι πρέπει να αποζημιωθεί χρηματικά από το ελληνικό κράτος, επειδή δεν του ανακοινώθηκαν... οι λόγοι της άρνησης!!!
Το directnews.gr ανοίγει σήμερα το «φάκελο του Αναστάσιου Πάλλη» θέτοντας προς τους αρμόδιους τρία απλά ερωτήματα:
α) Είναι αλήθεια ότι η ογκώδης δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του "αραχνιάζει" σε κάποιο συρτάρι υψηλόβαθμων αξιωματούχων του ΣΔΟΕ;
β) Είναι αλήθεια ότι τα κέρδη του, από τη μεγάλη κομπίνα σε βάρος του ΟΤΕ, τα "ξέπλυνε" μέσω της αγοράς μετοχών του "Πρώτου Θέματος"; (Πιστεύουμε ότι δεν ήταν σε γνώση των συνεταίρων του, Θέμου Αναστασιάδη και Τάσου Καραμήτσου).
γ) Είναι ο πραγματικός μέτοχος του 40% των μετοχών της εφημερίδας ή αποτελεί απλώς τον... αχυράνθρωπο του γνωστού μεγαλοεφοπλιστή, Βίκτωρα Ρέστη;
Αναμένουμε, απ' όλους τους εμπλεκόμενους, ξεκάθαρες απαντήσεις...
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 31-10-2011 από directNEWS.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου