Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Πολιτική Διακήρυξη ΛΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ. ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΠΡΟΤΑΣΗ – ΕΙΣΗΓΗΣΗ
(του συντρόφου – μέλους του κινήματος Β.Κ.)

Η άρση της Εθνικής μας Κυριαρχίας, η συνεχιζόμενη παραβίαση άρθρων του Συντάγματος από τους διαχρονικά κυβερνώντες (εδώ και 50 χρόνια), έχει ως αποτέλεσμα ουσιαστικά την κατάλυση της δημοκρατίας. Η υποθήκευση του συνόλου της πατρίδας, η καταλήστευση και λεηλασία του δημοσίου χρήματος, η μετατροπή της χώρας σε προτεκτοράτο, η υποδούλωση του έθνους στη ντόπια και διεθνή ολιγαρχία - παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα - και η καταδίκη του λαού σε εργασιακό μεσαίωνα είναι πράξεις τετελεσμένες. Πράξεις που...
ουδείς ελεύθερος, δημοκράτης και πατριώτης Έλληνας δύναται πλέον να ανέχεται.

Έχοντας πλήρη συνείδηση των όσων συμβαίνουν γύρω μας και απόφαση να αντισταθούμε με κάθε νόμιμο, ηθικό και δημοκρατικό μέσο αποφασίζουμε, εμείς Έλληνες δημοκράτες και πατριώτες, να προχωρήσουμε άμεσα στη σύσταση πολιτικού φορέα που θα αγωνιστεί για την αποκατάσταση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης.

Διεκδικούμε:
Α) Νέα Μεταπολίτευση, που θα οδηγήσει τη χώρα σε μεικτό πολίτευμα Άμεσης και Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Διαχωρισμό τον εξουσιών μεταξύ Εκτελεστικής, Νομοθετικής και Δικαστικής. Θέσπιση νέου Συντάγματος.
Β) Τιμωρία των υπευθύνων (δημοσίων και ιδιωτών) για τη διαχρονική λεηλασία και σπατάλη του δημοσίου χρήματος. Διαχρονικό πόθεν έσχες από την περίοδο της κατοχής μέχρι σήμερα, αναδεικνύοντας έτσι την άμεση σχέση του σημερινού πλούτου με το ανήθικο (από τους Γερμανοτσολιάδες και μαυραγορίτες μέχρι τους σημερινούς διαπλεκόμενους).
Γ) Διερεύνηση ευθυνών για πράξεις Εθνικής Προδοσίας και μειοδοσίας. (Δεν χρειάζεται να πάει κανένας στη φυλακή. Κατάσχεση κάθε περιουσίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και ας βγούν στο δρόμο να ψάξουν για δουλειά - καιρός είναι να δουλέψουν και αυτοί).
Δ) Λογιστικό - διαχειριστικό έλεγχο, επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους ακόμη και άρνηση πληρωμής του (άλλωστε μόνο το 5% του συνολικού χρέους είναι το ποσό που δανειστήκαμε).
Ε) Κοινωνική Δικαιοσύνη - Αναδιανομή του πλούτου προς όφελος του λαού. Συνταγματική κατοχύρωση του ορίου  μεταβίβασης της περιουσίας και εξασφάλιση αποτροπής της συγκέντρωσης του πλούτου.
ΣΤ) Διαγραφή των πάσης φύσεως χρεών των μη προνομιούχων Ελλήνων Πολιτών, νέα Σεισάχθεια.
Ζ) Αποκατάσταση της ελευθεροτυπίας και αποδέσμευσή της από τα καρτέλ των βαρόνων του Τύπου.
Η) Αποσυμφόρηση της Ελλάδας από την κατευθυνόμενη από τον ιμπεριαλισμό και προερχόμενη από τον τρίτο κόσμο προσφυγιά (αυτοί που με τις πολιτικές τους την δημιούργησαν αυτοί και να δώσουν τη λύση. Είναι περίπου1.000 οικογένειες στον πλανήτη που καθορίζουν την τύχη μας μέσα από τις τράπεζες, τις πολιεθνικές και τις λέσχες τους. Είναι πολύ λίγοι για να αποφασίσουν για την τύχη όλης της γής). Αποκατάσταση της ασφάλειας και της κοινωνικής ειρήνης.
Θ) Αξιοποίηση της ακίνητης εκκλησιαστικής περιουσίας προς όφελος του λαού. Δεν είναι δουλεια της Εκκλησίας να κάνει τον επιχειρηματία ή τον επενδυτή. Δημιουργεί συσσώρευση πλούτου και παραμελεί το έργο της διακονίας που είναι και ο πραγματικός σκοπός της.
Δεν μπορεί τα δικαιώματα των πολιτών να παρέχονται σαν ελεημοσύνη. Αυτό δημιουργεί συνθήκες εξάρτησης και “ραγιαδισμού” και όχι ελεύθερου πολίτη. Έτσι η Εκκλησία - επιτέλους - θα αποδείξει την σχέση αγάπης που θα πρέπει να έχει με τους πολίτες και θα αποκαταστήσει το κύρος της.
Ι) Προστασία του Περιβάλλοντος και των ελεύθερων δημοσίων χώρων. Κανένας δεν νομιμοποιείται επειδή κάτω από δήθεν νόμιμες διαδικασίες κατέχει η καταστρέφει περιουσία ή αγαθό που ανήκει σε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας.

Επιθυμούμε την ανοικοδόμηση της Πολιτείας και τη στερέωση της Κοινωνίας μας στις αρχές της Πολιτικής Αρετής. Εμπνεόμαστε από τους αρχαίους Έλληνες ελευθερόφρονες φιλοσόφους, από το αναγεννησιακό Κίνημα του Μιστρά του 15ου αιώνα, από τον Ευρωπαϊκό και Νεοελληνικό Διαφωτισμό, από το επαναστατικό πνεύμα της Μεγάλης Γαλλικής Επανάστασης (1789-1792), από τις διακηρύξεις της εθνικοαπελευθερωτικής Ελληνικής Επανάστασης του 1821, από την αγωνιστικότητα και τον πατριωτισμό των κινημάτων του ευρωπαϊκού σοσιαλισμού του 19ου αιώνα, από τους ντόπιους αντιμοναρχικούς αγώνες του 19ου αιώνα, από το πνεύμα των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (1941-44), από τους δύο Ανένδοτους και τον Αντιδικτατορικό αγώνα, από τα Κινήματα του λαού και της Νεολαίας από το 1974 και μετά.
Για εμάς οι δημοκρατικοί και απελευθερωτικοί αγώνες των Ελλήνων νοούνται ως μία αδιάρρηκτη στους αιώνες αλυσίδα, της οποίας ο έσχατος κρίκος είμαστε εμείς.
Κληρονόμοι και μέτοχοι του διαχρονικού ελευθερόφρονου πνεύματος των Ελλήνων, όπως αυτό καλλιεργήθηκε και ορίστηκε μέσα από την Ελληνική Παιδεία, δηλαδή τον Ορθό Λόγο, αναγνωρίζουμε, αποδεχόμαστε και θεωρούμε αυτονόητη την αδιάρρηκτη συνέχειά μας από το φωτισμένο πνεύμα και τον ανθρωπιστικό ηρωισμό των προγόνων μας.
1. Είμαστε σθεναρά ενάντιοι σε κάθε δογματισμό και δεισιδαιμονία, αποκηρύσσουμε τη θεοκρατία, τη δεσποτεία, τον εθνομηδενισμό και τη σύγχρονη έκφραση όλων αυτών, το νεοφιλελευθερισμό, τη διαχρονική έκφραση όλων αυτών, τον ιμπεριαλισμό. Επιτέλους είμαστε Έλληνες, Έλληνες πολίτες και όχι Αγγλοσάξωνες.
2. Σεβόμαστε τη διαφορετικότητα και στα πλαίσια αυτής υπερασπιζόμαστε την εθνική μας ταυτότητα. Δεν αποδεχόμαστε καμία διάκριση λόγω διαφορετικότητας.
3. Αγωνιζόμαστε για μια ελεύθερη και ανεξάρτητη πατρίδα σε μια Ευρώπη των λαών. Συμπαραστεκόμαστε ενεργά σε κάθε λαό που αγωνίζεται για εθνική ανεξαρτησία και δημοκρατία.
4. Δεν παραχωρούμε σπιθαμή ελληνικού εδάφους, θαλάσσης ή αέρος. Δεν διεκδικούμε τίποτα, δεν παραχωρούμε τίποτα. Προμαχούμε για ανθρώπινα δικαιώματα σε όλες τις ελληνικές ή ελληνόφωνες κοινότητες εκτός συνόρων, όπου αυτές καταπιέζονται. Αγωνιζόμαστε για επανένωση της Κύπρου σε ενιαίο και αδιαίρετο κράτος. Δεν αναγνωρίζουμε και δεν επιτρέπουμε σφετερισμό του πολιτισμού και της ιστορίας μας από κανέναν. Καλοδεχόμαστε ωστόσο όποιον επιθυμεί να μετέχει στον Πολιτισμό και την Ιστορία μας.
5. Δεν διαπραγματευόμαστε την ελευθερία του λόγου, ενθαρρύνουμε την παρρησία.
6. Θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημοκρατική μας ολοκλήρωση, το διαχωρισμό της Πολιτείας και της Παιδείας από την οποιαδήποτε θρησκεία. Υπερασπιζόμαστε τη θρησκευτική ελευθερία αλλά αυτή οφείλει να τελεί υπό τον άμεσο έλεγχο της Ελληνικής Πολιτείας, να συνάδει και να σέβεται τους νόμους, τα ήθη και τα έθη των Ελλήνων. Όλες οι θρησκείες πρέπει να υπάγονται σε ειδική γραμματεία του Υπουργείου Εσωτερικών, οι κληρικοί τους να είναι υποχρεωτικά Έλληνες Πολίτες και οι πράξεις λατρείας να τελούνται στην Ελληνική Γλώσσα.

Υπερασπιζόμαστε το αναφαίρετο δικαίωμα για δημόσια και δωρεάν Παιδεία και  Υγεία. Είμαστε αντίθετοι στην εμπορευματοποίηση Παιδείας και Υγείας. Εκχώρηση Παιδείας και Υγείας σε ιδιώτες σημαίνει διαρκές έγκλημα εις βάρος του λαού. Είμαστε αντίθετοι στις ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ, εναντιωνόμαστε στο ξεπούλημά τους και επιμένουμε στο δημόσιο χαρακτήρα τους. Ο δημόσιος πλούτος και η δημόσια περιουσία οφείλει να μείνει στην ιδιοκτησία του λαού και να αξιοποιηθεί προς όφελος του. Θέλουμε οι δημόσιες επιχειρήσεις να είναι κερδοφόρες αλλά είναι απαράδεκτο να λειτουργούν με όρους κερδοσκοπικούς. Οφείλουν όμως να αποδεικνύουν καθημερινά το δημόσιο χαρακτήρα τους, να επικρατεί απόλυτη διαφάνεια σε όλες τις δραστηριότητές τους, να στελεχώνονται και να διοικούνται μόνο από Έλληνες πολίτες κατά τεκμήριο άριστους και αδιάφθορους. Όλο αυτή η συναλλαγή Δημοσίου και κομματικών μηχανισμών πρέπει να τελειώνει, γιατί δημιουργεί συνθήκες εξάρτησης, ομηρίας και κοινωνικού αυτοματισμού (Δημόσιου και Ιδιωτικού). Σε μιά κοινωνία ελεύθερων πολιτών η εξάρτηση και η ομηρία είναι ντροπή.  Φυσικά και θα απομακρυνθούν από το Δημόσιο όλοι αυτοί που κατά καιρούς με αδιαφανείς και παράνομες διαδικασίες απόκτησαν ”θεσούλες” περιουσία και εξουσία. Είναι ζήτημα ηθηκής αποκατάστασης απέναντι στους μέχρι σήμερα μή προνομιούχους πολίτες αυτής της χώρας.

Αγωνιζόμαστε για την ανάδειξη και την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Ελλάδας για την προκοπή, πρόοδο και ευτυχία των Ελλήνων πολιτών.
Ενθαρρύνουμε την ιδιωτική πρωτοβουλία και επιχειρηματικότητα και στηρίζουμε κατά προτεραιότητα τις ελληνικές επιχειρήσεις. Ωστόσο, κάθε ιδιώτης οφείλει να γνωρίζει και ο νόμος οφείλει να του το υπενθυμίζει, ότι προέχει πάντα το κοινό και δημόσιο όφελος. Η απληστία και η πλουτολατρεία είναι απαράδεκτες.

Συμφωνώντας στις παραπάνω θέσεις, αρχές, αξίες και διακηρύξεις, αποφασίζουμε την ίδρυση νόμιμου πολιτικού φορέα και καλούμε τους συμπολίτες σε συμμετοχή και αυτοοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου