Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

(Δανεική)Έρευνα για νοθευμένο ελαιόλαδο στις ΗΠΑ που έφερε τη σήμανση ότι είναι ελληνικό

Το ακόλουθο θέμα "διακίνησε"το  ΑΠΕ-ΜΠΕ στα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ σήμερα. Πριν μερικές μέρες το Αθηναϊκο πρακτορείο του οποίου  η ιστοσελίδα   σύμφωνα με το alexa.com έχει κατάταξη στην Ελλάδα # 4.283, είχε αντιδράσει-απειλήσει  για την κλοπή της πνευματικής ιδιοκτησίας των κειμένων του από ανώνυμα μπλογκς (μεταξύ των οποίων και το «fimotro»). Περιέργως το παρόν ερασιτεχνικό-μη κερδοσκοπικό adena-gr.blogspot , ευρίσκεται κάπου 700 θέσεις πιο μπροστά (Rank in GR # 3.590) ανεβάζοντας περιστασιακά & ασύντακτες αναρτήσεις. Το θέμα διακίνησης νοθευμένου ελαιόλαδου στην Αμερική, το έχει ήδη εδώ και καιρό αναδείξει με άδεια από την Original πηγή που είναι το www.adena.gr . Αυτή... είναι η ιστοσελίδα που  έκανε (με έξοδά της) την έρευνα, για να την οικειοποιηθούν τσαμπέ, Πολιτικοί , φορείς και (κερδοσκοπικά) ΜΜΕ, και που κανείς από τους ανωτέρω δεν μπήκε στον κόπο να αναφέρει. Όπως θα διαβάσετε παρακάτω, σύμφωνα με τον Υφυπουργό κ.Κουτσούκο το Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώθηκε και αντέδρασε μετά από "ανώνυμη καταγγελία"!!!Διαβάστε την είδηση και θα επανέλθουμε...

Το ενδεχόμενο να επιβάλει κυρώσεις, μόλις λάβει στα χέρια του τα απαραίτητα στοιχεία, εξετάζει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για υπόθεση πώλησης νοθευμένου ελαιόλαδου στις ΗΠΑ, που έφερε τη σήμανση ότι είναι ελληνικό έξτρα παρθένο.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Κουτσούκος.
Τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Κουτσούκο, μετά από ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκου Βελόπουλου.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούκο, οι υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώθηκαν από ανεπίσημη καταγγελία ότι ...ορισμένες συσκευασίες οι οποίες κυκλοφορούν στις ΗΠΑ, με σήμανση ελληνικού ελαιόλαδου, περιέχουν μη κανονικό ελαιόλαδο και το περιεχόμενό τους δεν ανταποκρίνεται στη σήμανση τους.
Αμέσως δόθηκε εντολή στα γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας μας στις ΗΠΑ να πραγματοποιήσουν δειγματοληψία για χημική εξέταση.

Οι αναλύσεις που έγιναν από το Γενικό Χημείο του Κράτους έδειξαν ότι πρόκειται για δείγμα μη κανονικό-νοθευμένο. Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Νέα Υόρκη φαίνεται ότι έχει εντοπίσει στην τοπική αγορά το εν λόγω προϊόν και θα είναι σε θέση να παράσχει τις αναγκαίες πληροφορίες στην Ελλάδα, προκειμένου να ληφθούν μέτρα για να μην δυσφημιστεί το ελληνικό ελαιόλαδο.

Ο υφυπουργός τονίζει ότι η στρατηγική του υπουργείου σκοπεύει να μεγιστοποιήσει τις δυνατότητες της Ελλάδας στη διακίνηση του τυποποιημένου, ταυτοποιημένου, επώνυμου και συσκευασμένου προϊόντος στις αγορές, καθώς και στην ενδυνάμωση της διαπραγματευτικής και οικονομικής θέσης του παραγωγού. Στο πλαίσιο αυτό, διαβεβαιώνει, το υπουργείο «λαμβάνει κάθε απαραίτητο μέτρο για τη διαφύλαξη του ελληνικού ελαιόλαδου και την προστασία του από αθέμιτες πρακτικές».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1989973

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου