Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Γνώριζε από την πρώτη στιγμή για την υπόθεση της νοθείας ο Βασ. Κοζομπόλης και κινεί νομικές διαδικασίες για την προστασία του ΠΟΠ "Καλαμάτα"

Ενήμερος από την πρώτη στιγμή, για την υπόθεση του νοθευμένου λαδιού που κυκλοφορούσε στην Αμερική ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας, ήταν ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας Βασίλης Κοζομπόλης  όπως μας αποκάλυψε ο ίδιος. Μας είπε μάλιστα ότι ήξερε -από τον δημοσιογράφο που χειρίστηκε το θέμα- για την ανάλυση που έκανε ο ΕΦΕΤ και για τα αποτελέσματά της. Και ενημέρωσε πως έχει ζητήσει και περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα από τον Ενιαίο Φορέα, ώστε να προχωρήσει σε κινήσεις -και νομικές- για την προστασία του ονόματος "Καλαμάτα" και τη διεκδίκηση αποζημιώσεων.
«Με είχε ενημερώσει ο δημοσιογράφος που...
χειρίστηκε το θέμα, ο κ. Μαρτίνης ο οποίος είχε φέρει μαζί του και δείγμα από το συγκεκριμένο λάδι», μας είπε ο κ. Κοζομπόλης και σημείωσε: «Είχε πάει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον παρέπεμψα εγώ στην κ. Λαζαράκη που εργάζεται στο υπουργείο, για την ανάλυση του δείγματος. Τον έστειλαν στον ΕΦΕΤ, που μπορούσε να κάνει τις αναλύσεις που χρειάζονταν. Εστειλα επιστολή στον προϊστάμενο Χημείου του ΕΦΕΤ, ζητώντας του ενημέρωση, επειδή θίγονται τα συμφέροντά μας λόγω του ονόματος "Καλαμάτα". Επίσημα δεν έχω πάρει απάντηση από τον ΕΦΕΤ. Με ενημέρωσε ο κ. Μαρτίνης για τα αποτελέσματα. Και αυτά που μου είπε τα είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα».
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Μεσσηνίας είπε ότι περιμένει την επίσημη ενημέρωση από τον ΕΦΕΤ για να προβεί σε παρεμβάσεις, αναφέροντας: «Θα συνεννοηθούμε με νομικές υπηρεσίες και με την Πρεσβεία για να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις. Θέλουμε να προστατεύσουμε τη φήμη του ονόματος "Καλαμάτα"». Ακόμα, σημείωσε ότι «ο δημοσιογράφος μού είχε πει ότι φεύγει χύμα λάδι από τα Φιλιατρά και τυποποιείται στην Αμερική».
Ο κ. Κοζομπόλης σχολίασε ότι «τόσα χρόνια μας λένε ότι δεν μπορούμε να πουλήσουμε γιατί είμαστε ακριβοί. Οταν η τιμή είναι 2,20 ευρώ στον παραγωγό, μπορεί να είναι και στην κατανάλωση; Κάτι γίνεται... Πώς μπορείς να ανταγωνιστείς τέτοιες καταστάσεις; Στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε το όνομα "Καλαμάτα" και τα συμφέροντα παραγωγών και προϊόντος».
http://www.eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου