Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Κλασική περίπτωση απάτης η νοθεία λαδιού στη Νέα Υόρκη

Κλασική περίπτωση απάτης η νοθεία λαδιού στη Νέα ΥόρκηΣύμφωνα με το γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Κανελλόπουλο

Κλασική περίπτωση απάτης χαρακτήρισε ο γ.γ. του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Κανελλόπουλος την υπόθεση της νοθείας του λαδιού που πουλιόταν στη Νέα Υόρκη ως έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας, με την επωνυμία "Λακωνία", και το οποίο φερόταν να έχει τυποποιηθεί στα Φιλιατρά. Αυτό... τόνισε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Χρήστος Μαλαπάνης, επισημαίνοντας ότι η υπόθεση είναι γνωστή στο υπουργείο, το οποίο είχε αναμειχθεί έντονα. Σημείωσε ότι έχει ενημερωθεί η Ελληνική Πρεσβεία στις ΗΠΑ και έχει ξεκινήσει η νομική διαδικασία εναντίον της εταιρείας για τη δυσφήμηση του ονόματος "Καλαμάτα".

Ο κ. Μαλαπάνης συμφώνησε με τον Μεσσήνιο γ.γ. του υπουργείου ότι πρόκειται για κλασική περίπτωση απάτης κι επεσήμανε πως «θα επιληφθεί η ελληνική δικαιοσύνη, μετά από ενέργειες του υπουργείου». Διευκρίνισε ότι η νομοθεσία για την προστασία του ΠΟΠ δεν ισχύει στην Αμερική, όπως στην Ευρωπαϊκή Ενωση, και παρατήρησε ότι αν γίνει ενέργεια για την κατοχύρωση του ονόματος, η Περιφέρεια θα τη στηρίξει.
Ο αντιπεριφερειάρχης επιβεβαίωσε ότι το μικτό κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας που έλεγξε τα τυποποιητήρια της περιοχής Φιλιατρών δε βρήκε κανένα να έχει κάνει τυποποίηση σε ελαιόλαδο που εξήχθη στις ΗΠΑ. Ενημέρωσε, επίσης, ότι έχουν απευθυνθεί και στο Γενικό Χημείο του Κράτους και στο Τελωνείο, για να πάρουν απαντήσεις για το αν υπήρξε εξαγωγή έστω και χύμα ελαιολάδου - κι εκτίμησε πως δε θα βρουν στοιχεία ούτε για τέτοιες εξαγωγές.
Γ.Σ.
http://www.eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου