Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Η “επιστροφή” του Αλέκου στο ΠΑΣΟΚ

NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
Επέστρεψε ο Αλέκος Παπαδόπουλος στο ΠΑΣΟΚ; Αυτό αναρωτιούνται αρκετοί μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, και δυο βασικές, δομικού χαρακτήρα κινήσεις στις οποίες προχώρησε ο Γιώργος Παπανδρέου, που φαίνεται να έχουν έμμεση σχέση με τον Ηπειρώτη πολιτικό, τον οποίο πολύ πρόσφατα είχε προτείνει για Υπουργό Οικονομικών, ακόμη και ο Επίτιμος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.
Η πρώτη...
κίνηση είναι φυσικά η απομάκρυνση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου από το «ταμείο» του κράτους, και η αντικατάστασή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι πολιτικές θέσεις τις οποίες κατά καιρούς έχει κομίσει ο νέος αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, βρίσκονται πολύ κοντά στις προτάσεις του Αλέκου Παπαδόπουλου. Ο οποίος άλλωστε είχε εκφράσει δημόσια την πλήρη αντίθεσή του με την αυτοκαταστροφική πολιτική την οποία ακολουθούσε στον τομέα της οικονομίας ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Η δεύτερη κίνηση είναι η επιστράτευση του Ηλία Μόσιαλου για τα καθήκοντα του κυβερνητικού εκπροσώπου, με αυξημένες αρμοδιότητες ως προς την επικοινωνία των κυβερνητικών δράσεων. Ο νέος Υπουργός Επικρατείας, και μέχρι πρότινος πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ, προερχόμενος από το London School of Economics, διετέλεσε στο παρελθόν στενός συνεργάτης του Αλέκου Παπαδόπουλου στο υπουργείο Υγείας, τότε που διεξαγόταν η μάχη με τα «πιράνχας».
Θεωρείται λοιπόν βέβαιο ότι ο Ηλίας Μόσιαλος θα επιχειρήσει να καθιερώσει μια σταθερή και ειλικρινή επικοινωνία με τον Αλέκο Παπαδόπουλο, λόγω και των σχέσεων αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης που τους διακρίνουν, προσδοκώντας να μπολιάσει το «νέο ξεκίνημα» της Κυβέρνησης Παπανδρέου, με τις ρηξικέλευθες ιδέες του Ηπειρώτη πολιτικού.
http://www.statesmen.gr/32180/politiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου