Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Απομακρύνονται οι πλαστικές αφίσες από το κέντρο της Πάτρας.



Απομακρύνονται τα πλαστικά διαφημιστικά λάβαρα που υπάρχουν σε κολώνες φωτισμού και άλλα σημεία της Πάτρας. Αυτό ανακοίνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός της Πάτρας, ο οποίος σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι ουδέποτε έδωσε άδεια τοποθέτησης για τα συγκεκριμένα ή άλλα διαφημιστικά των εκδηλώσεων. Το σχετικό θέμα ανέδειξε το thebest.gr με σχετικό δημοσίευμα (Πάτρα: Επέστρεψαν οι πλαστικές αφίσες. Λες και το κέντρο της πόλης είναι ...πλυσταριό) και οφείλουμε να σχολιάσουμε θετικά την άμεση αντίδραση του Δήμου.
Όπως ...
διασαφηνίζεται στην ίδια ανακοίνωση η διαφημιζόμενη συναυλία οργανώνεται από ανεξάρτητη εταιρία στο Παμπελοπονησιακό και εντάσσεται στις παράλληλες εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας.«Γεγονός όμως που δεν της δίνει το δικαίωμα να τοποθετεί ανεξέλεγκτα και κατά το δοκούν πλαστικά λάβαρα στη πόλη», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι μετά την επισήμανση του συμβάντος αποφασίστηκε από τον Δήμο Πατρέων να ζητηθεί η απομάκρυνση τους με έξοδα της εταιρίας, αλλιώς θα απομακρυνθούν με μέσα του Δήμου.Ήδη, η διαδικασία απομάκρυνσης ξεκίνησε την Κυριακή 5 Ιουνίου και πρόκειται να ολοκληρωθεί σήμερα, Δευτέρα 6 Ιουνίου.
Στις επόμενες ημέρες θα καθορισθούν, σε συνεργασία τους άλλους συναρμόδιους φορείς, τα σημεία στα οποία θα επιτρέπεται η τοποθέτηση υλικού για ενημέρωση σχετικά με εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ, που θα γίνεται κατόπιν σχετικής έγγραφης αδείας του Πολιτιστικού Οργανισμού.
«Η υπαρκτή ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών για εκδηλώσεις της πόλης, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για αυθαιρεσία και υποβάθμιση της αισθητικής μας», καταλήγει η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/72911

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου