Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Αισχρή η συμπεριφορά των υπαλλήλων στα Προξενεία προς τους Ομογενείς.

Μετά την αναδημοσίευση της ανάρτησης:Οι Ομογενείς φωνάζουν για ενημέρωση στου κουφού (προξενείου) την πόρτα,  από το  www.adena.gr αναγνώστες μας στέλνουν e-mail  για την απαράδεκτη συμπεριφορά των  "διπλωματικών" υπαλλήλων. Διαβάστε ένα ενδεικτικό και θα καταλάβετε:
Η κατάσταση στο γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη είναι πολύ απλά ανυπόφορη. Οι υπάλληλοι στα τμήματα ανανέωσης διαβατηρίων είναι αναιδέστατοι, είρωνες και σε μεγάλο ποσοστό άσχετοι με τη δουλεία τους. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια από την πολυετή εμπειρία που έχω εγώ, συγγενείς και φίλοι με επισκέψεις στο προξενείο. Αντί να βοηθούν τους Έλληνες υπηκόους, τους κάνουν με τη συμπεριφορά τους να μη θέλουν να ξαναπατήσουν εκεί μέσα. Συγκεκριμένος...
υπάλληλος δεν σήκωνε κουβέντα σχετικά με ένα θέμα ανανέωσης διαβατηρίου και όταν αρνήθηκε να συνεχίσει να μας μίλαει επί του θέματος, αυξάνοντας την ένταση της φωνής του μας είπε να σηκωθούμε και να φύγουμε. Βέβαια αυτό δε συνέβη και έγινε η κατάλληλη καταγγελία στον γενικό πρόξενο, ο οποίος ήταν πολύ συνεργάσιμος.

Στο τηλέφωνο δε, όταν προσπαθείς να επικοινωνήσεις, οι πιθανότητες να απαντήσουν είναι μηδαμινές. Είτε θα σου μιλάνε με ύφος "μη με ενοχλείς", είτε θα στο κλείσουν όταν προσπαθήσεις να ανοίξεις συζήτηση για να καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις, ή πολύ απλά θα σου φωνάξουν και θα αναγκαστείς να το κλείσεις από αγανάκτηση.

Εδώ έχω δει άτομα κάποιας ηλικίας (και γυναίκες επίσης) να τους μιλάνε οι υπάλληλοι του προξενείου (στις ανανεώσεις διανβατηρίων) με οξύτατο, αναιδές και τρομερά ειρωνικό ύφος. Μηδέν σεβασμός, σε ανθρώπους που πρέπει εγγένη να σεβόμαστε μόνο και μόνο για την ηλικία τους.

Πιό πρόσφατα μετά από κάποια απόρριψη αίτησης διαβατηρίου ενός φίλου, ο υπάλληλος του προξενείου στις ανανεώσεις διαβατηρίων του είπε να μην σκεφτεί καν να ξαναπατήσει στο προξενείο εάν δεν έχει τα σωστά χαρτιά.

Δυστυχώς αυτή είναι η πικρή εικόνα που παρουσιάζει το γενικό προξενείο στη Νέα Υόρκη. Δε νομίζω να αλλάξει κάτι σύντομα εάν δεν τηρήσουμε όλοι μας τη σωστή στάση απέναντι στους αναιδείς υπαλλήλους, τους οποίους ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε από τους φόρους μας.

Να μη δεχτείτε καμία αναιδέστατη συμπεριφορά από κανέναν εκεί μέσα και να τον καταγγείλετε αμέσως στον γενικό πρόξενο, στα media, στο συνήγορο του πολίτη και βεβαίως στο internet, είτε σε κάποια ιστοσελίδα είτε σε κάποιο τοπικό facebook group.

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αλλάξουμε αυτή την αισχρή κατάσταση που ταλαιπωρεί τους ομογενείς στη Νέα Υόρκη και τις γύρω πολιτείες. 

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου