Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Στην παρανομία και φέτος το Free Camping. Εξαιρούνται τα τσαντήρια στα Προπύλαια.

Εκεί ο Χρ.Παπουτσής παρέχει στους λαθρο-τουρίστες αφειδώς & απεριορίστως (με τα λεφτά μας), Ρεύμα Χέστρες και Ίντερνετ. Μόνο οι Έλληνες που κατασκηνώνουν σε κοινόχρηστους χώρους κινδυνεύουν με αυτόφωρη σύλληψη και επιβολή προστίμου έως 150 ευρώ. Γι αυτό όλοι στη Γαύδο...
 Η ελεύθερη κατασκήνωση δεν πρόκειται να αποποινικοποιηθεί, σύμφωνα με έγγραφο του Χρ. Παπουτσή που διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης των ανεξάρτητων βουλευτών, Θανάση Λεβέντη, Νίκου Τσούκαλη και Γρηγόρη Ψαριανού.
"Ύστερα από στάθμιση των
επιπτώσεων και των κινδύνων που εγκυμονεί η ελεύθερη κατασκήνωση, για...
το περιβάλλον αλλά και για τους ίδιους τους ελεύθερους κατασκηνωτές, και λαμβάνοντας υπόψη ότι το συγκεκριμένο νομοθετικό πλαίσιο επιτελεί πρωτίστως μια λειτουργία προληπτική και προστατευτική εννόμων αγαθών, τα οποία είναι μείζονος σπουδαιότητας, φρονούμε ότι δεν ενδείκνυται η τροποποίησή του", ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Δήλωσε ότι ήταν η προστασία του περιβάλλοντος, η αποτροπή της αλλοίωσης του φυσικού τοπίου και η πρόληψη της οικολογικής επιβάρυνσης και καταστροφής και πρόσθεσε ότι η ελεύθερη κατασκήνωση συνδέεται και με κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιών, την ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων, αλλά και με κινδύνους εγκληματικών πράξεων σε βάρος των κατασκηνωτών, όπως ληστείες, κλοπές και πρόκληση σωματικών βλαβών.

Ο Χρ. Παπουτσής διευκρίνισε, πάντως, ότι η νομοθετική πρωτοβουλία για την όποια τροποποίηση της νομοθεσίας ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού.

Σημειώνεται ότι όσοι κατασκηνώνουν σε κοινόχρηστους χώρους κινδυνεύουν με αυτόφωρη σύλληψη και επιβολή προστίμου έως 150 ευρώ.
Γι αυτό πατριώτες όλοι για διακοπές στη Γαύδο...


1 σχόλιο: