Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Εγκατάσταση φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών σε περιπολικά της Α.Δ. Ηλείας.

Ένα νέο «όπλο» αποκτά η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, στη μάχη κατά του εγκλήματος. Σε έξι από τα περιπολικά που διαθέτει τοποθετήθηκαν χθες συστήματα car pc, δηλαδή φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι έχουν ασύρματη σύνδεση ίντερνετ και δυνατότητα πρόσβασης στο Police On Line, τον τερματικό της ΕΛ.ΑΣ. Πλέον η Αστυνομία εξοπλίζεται με βάση τα διεθνή πρότυπα, εκμεταλλευόμενη τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία.

Το πρόγραμμα...
εφαρμόζεται πιλοτικά σε ένα μικρό αριθμό περιπολικών σε όλη την Ελλάδα και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε όλα. Προτεραιότητα δόθηκε στις μονάδες εκείνες που βρίσκονται σε διαρκή περιπολία για τον έλεγχο οχημάτων και πολιτών κατά περίπτωση, όπως τα Τμήματα Τροχαίας, τη ΟΠΚΕ και η ΟΕΠΤΑ. Τα περιπολικά πλέον διαθέτουν τον υπέρ-φορητό υπολογιστή με μικρή οθόνη και λειτουργικό σύστημα Windows, ασύρματο πληκτρολόγιο, ασύρματη σύνδεση ίντερνετ και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης (GPS).
Μιλώντας στην «Πρώτη» ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Αριστείδης Μαρτζάκλης τόνισε πως «ο νέος εξοπλισμός προσφέρει νέες δυνατότητες στην Αστυνομία και περισσότερη αμεσότητα στη δράση της».
Όπως έγινε γνωστό το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες σε ότι αφορά τον άμεσο έλεγχο για την εμπλοκή οχημάτων ή προσώπων σε αξιόποινες πράξεις. Έτσι ο χειριστής – αστυνομικός του συστήματος την ώρα που πραγματοποιεί έναν έλεγχο θα μπορεί να δει για παράδειγμα αν ένα όχημα είναι κλεμμένο ή αν κάποιος πολίτης καταζητείται ή είναι φυγόποινος για παράδειγμα, ενώ ακόμα και οι εξακριβώσεις στοιχείων που πολλές φορές ταλαιπωρούν χρονικά τους πολίτες μπορούν να γίνουν μέσα σε ελάχιστα λεπτά, χωρίς να γίνεται προσαγωγή σε κάποιο Αστυνομικό Τμήμα.
http://moriasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου