Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Στο τέλος οι πολίτες θα αποφασίσουν θετικά .



Γράφει ο Χρήστος Μπουκώρος
 Η αμφισβήτηση των θεσμών για λογαριασμό των πολιτών μέσω τρίτων, είναι τουλάχιστον ύποπτη
Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η διαμαρτυρία, ο θυμός και η οργή των πολιτών δεν δικαιολογούνται. Τα όσα έχουν συμβεί τα δυόμισι τελευταία χρόνια προκαλούν τη μήνη των πολιτών, η οποία εκφράζεται με την ευθεία αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος.
Μισθοί και συντάξεις, εισοδήματα και δικαιώματα, ισοπεδώθηκαν κυριολεκτικά. Συγκεκριμένη κυβέρνηση και ...
συγκεκριμένοι υπουργοί έλαβαν τις εξοντωτικές αποφάσεις και ψήφισαν τους οδυνηρούς νόμους.
Εκ των υστέρων πληροφορηθήκαμε εμείς οι Έλληνες πολίτες ότι το «μαντρόσκυλο» που λέγεται ΔΝΤ ήταν δεμένο έξω από την πόρτα της Ελλάδος, πολύ πριν τις εκλογές του 2009. Η συμφωνία με το ΔΝΤ είχε επιτευχθεί την εποχή που κάποιοι φώναζαν το επονείδιστο πλέον «λεφτά υπάρχουν». Όσο κι αν κάποιοι καμώνονται ότι ξεχνούν και ότι όλοι το ίδιο ευθύνονται, κανείς δεν δικαιούται να ξεχνά την ομολογία του Ντομινίκ Στρος Καν για τη συμφωνία του με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Με δεδομένο ότι αν δεν υπήρχε πρώτο μνημόνιο, δεν θα υπήρχε ούτε δεύτερο, οφείλουμε να θυμηθούμε και το ρόλο του σημερινού αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε τις συμφωνίες και ο Ευάγγελος Βενιζέλος τις υλοποίησε από την αρχή μέχρι το τέλος. Αυτή είναι η αλήθεια, όσο και αν προσπαθούν με τη βοήθεια των πανίσχυρων μηχανισμών προπαγάνδας να την εξωραΐσουν και να την εξισώσουν με τις θέσεις άλλων, που από την αρχή φώναζαν ότι η συγκεκριμένη «συνταγή» σκοτώνει.
Επιχειρούν με κάθε μέσο το σημερινό κυβερνών κόμμα και το πλέγμα συμφερόντων ΜΜΕ, εργολάβων του Δημοσίου και άλλων θολών εταιρικών σχημάτων να πείσουν ότι είναι ίδιας τάξεως ζήτημα η εφαρμογή μιας καταστροφικής πολιτικής επί δυόμισι χρόνια, με την απόφαση να μην οδηγηθεί σε άτακτη χρεοκοπία η χώρα.
Ε, λοιπόν, δεν είναι το ίδιο πράγμα. Η εφαρμογή της συγκεκριμένης πολιτικής ήταν επιλογή και η απόφαση να μη χρεοκοπήσει η χώρα ήταν ανάγκη, και μάλιστα εθνική ανάγκη.
Εφόσον και οι ίδιοι κύκλοι που προσπαθούν να εξομοιώσουν τους πάντες και τα πάντα αντιλαμβάνονται ότι λίγο πριν τις εκλογές το σκηνικό που έχουν στήσει θα καταρρεύσει, είναι αυτονόητο ότι έχουν στη διάθεσή τους και δεύτερο σχέδιο, το οποίο από καιρό εφαρμόζουν παράλληλα με τη γιγαντιαία ισοπεδωτική τους επιχείρηση.
Το σενάριο αυτό προβλέπει με πολύ προσεκτική μεθοδολογία κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού και ακυβερνησία μετά τις εκλογές. Αν το σχέδιό τους πετύχει, τόσο οι δανειστές μας, μέσω της τρόϊκας, όσο και το πλέγμα συμφερόντων των Αθηνών, θα έχουν τον πρώτο λόγο στις εξελίξεις. Εκείνοι που θα είναι αμέτοχοι των εξελίξεων σε μια τέτοια περίπτωση είναι οι ίδιοι οι πολίτες, που σήμερα παρασύρονται σε επιλογές οι οποίες δεν αποτελούν σοβαρή και ρεαλιστική πολιτική λύση.
Η ανανέωση και η εξυγίανση του πολιτικού συστήματος είναι ο μόνος ορθός δρόμος στις δύσκολες περιστάσεις που διέρχεται η χώρα. Τυχοδιώκτες πολιτικοί και τυχάρπαστοι πολιτικοί σχηματισμοί που εμφανίζονται τελευταία ως σωτήρες του τόπου δεν μπορεί να αποτελούν σοβαρή πολιτική επιλογή.
Είναι μονόδρομος η επιλογή μιας ισχυρής κυβέρνησης, με τη συμμετοχή νέων ανθρώπων, η οποία θα διαχειριστεί απερίσπαστη και με όλες τις δυνάμεις της την πολύπλευρη κρίση που μαστίζει τη χώρα. Το χάος και η ακυβερνησία δεν είναι επιλογή. Γι’ αυτό είναι βέβαιο ότι οι Έλληνες πολίτες, αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών, στην εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου θα κάνουν αυστηρή και συνάμα θετική επιλογή.
Χρήστος Μπουκώρος
Δημοσιογράφος
Υποψ. Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο νομό Μαγνησίας
Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου