Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Τα ψεύδη και οι ψεύτες


Είμαστε μόλις μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές και υπάρχουν ακόμα ψηφοφόροι που θα ψηφίσουν τον Μπένι τον μισθοφάγο και τον Αντωνάκη τον σφουγγαράκη.

Δύο πολιτικούς που είναι ψεύτες.

Τα ψεύδη είναι πολλά αλλά ας δούμε αυτό που είναι η σημαία τους στην προεκλογική περίοδο.

Και δεν ...λέω για την τρομοκρατία για τους μισθούς και τις συντάξεις που δεν θα πληρωθούν όπως λέει και ο Καψής του μεγάλου καναλιού της προπαγάνδας. Όταν όλα τα χρήματα που μας δανείζουν πάνε σε προηγούμενα δάνεια και τόκους τότε οι μισθοί και οι συντάξεις θα πληρωθούν με έσοδα του κράτους. Άρα είτε μας δώσουν την επόμενη δόση είτε όχι η καταβολή μισθών και συντάξεων δεν επηρεάζεται από αυτήν.

Θα επηρεαστεί όμως από το ειδικό ταμείο (το οποίο έχει ψηφιστεί) όπου θα μπαίνουν όλα τα έσοδα του κράτους, θα πληρώνουμε με αυτά τα δανεικά και με ότι μένει θα πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις.

Ας δούμε λοιπόν το βασικό προεκλογικό σύνθημα των δύο συγκυβερνητών. Λέει ο Μπένι ότι έχει τα περιθώρια να διαπραγματευτεί το μνημόνιο και να το αλλάξει. Δυο μήνες πριν έλεγε στον Αντωνάκη, τώρα είναι η ώρα διαπραγμάτευσης μετά αν έχουμε υπογράψει και ψηφίσει δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Oπότε, ή τότε έλεγε ψέματα ή λέει ψέματα τώρα. Ψεύτης πάντως είναι (καλά, σιγά το νέο θα μου πεις.)

Ο Αντωνάκης από την άλλη λέει ότι θα αλλάξει και αυτός το μνημόνιο. Δηλαδή θα αλλάξει αυτά που ψήφισε και αυτά που έχει υπογράψει. Είναι ο ίδιος που έλεγε ότι θα τιμήσει τις υπογραφές της Ελλάδας, οπότε και τις δικές του. Άρα, ή τότε έλεγε ψέματα ή τώρα λέει ψέματα.

Αυτοί λοιπόν που θα τους ψηφίσουν, πέρα από την ευθύνη που αναλαμβάνουν για την ολοκληρωτική καταστροφή μας, θα προτιμήσουν δύο αποδεδειγμένα ψεύτες.

Και φυσικά θα δικαιωθεί για άλλη μια φορά ο Πάγκαλος για την φράση του «ο λαός μας ψήφιζε. Ας μην μας ψήφιζε. Δεν μπήκαμε με το ζόρι στην βουλή».

Ποιο είναι το

συνεχεια: http://mikrosfokion.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου