Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

Μάθε τώρα που ψηφίζεις, με ένα κλικ!


Οπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, έχει ξεκινήσει η διαδικασία ενημέρωσης της σχετικής ιστοσελίδας του υπουργείου αναφορικά με τα στοιχεία των εκλογικών τμημάτων, στα οποία θα ψηφίσουν οι εκλογείς. Πηγαίνοντας στην ηλεκτρονική διεύθυνση
 http://www.ypes.gr/Services/eea/eea.htm («ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ»), οι ψηφοφόροι μπορούν να... βρουν το τμήμα στο οποίο θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. Να σημειώσουμε ότι μέχρι χτες δεν υπήρχε ενημέρωση για όσους ψηφίζουν σε εκλογικά τμήματα της Αττικής. Γι' αυτό χρειάζεται να δούμε έγκαιρα πού ψηφίζουμε.

Αμεσα οι ψηφοφόροι πρέπει να μάθουν σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι εκλογείς, στις τοπικές εκλογές (δημοτικές και περιφερειακές) είχαν ζητήσει μεταδημότευση για να μπορούν να είναι υποψήφιοι σε δήμο διαφορετικό απ' αυτόν, στα δημοτολόγια του οποίου ήταν γραμμένοι.

Να ελέγξουν έγκαιρα σε ποιου δήμου τους εκλογικούς καταλόγους φέρονται τώρα γραμμένοι και σε ποιο εκλογικό τμήμα θα ψηφίσουν.

Σε αυτές τις εκλογές δικαίωμα να ψηφίσουν έχουν όλοι οι πολίτες Ελληνες και Ελληνίδες που συμπλήρωσαν το δέκατο όγδοο (18ο) έτος της ηλικίας τους, δηλαδή, όλοι όσοι γεννήθηκαν από 1/1/1994 - 31/12/1994.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου