Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Πειθαρχικό αδίκημα οι εκδηλώσεις δικαστών υπέρ πολιτικών κομμάτων

www.kentri.gr

Ιωάννη Παπανικολάου επίτιμου Αντιπροέδρου Α.Π.
dikaios3Κατά το άρθρο 40 παρ 6 του Ν.1756/1988, που ορίζει ότι «απαγορεύεται στους δικαστικούς λειτουργούς κάθε είδους εκδηλώσεις υπέρ πολιτικών κομμάτων», σε συνδυασμό  με το άρθρο 91 παρ. 3, περίπτωση ζ του ίδιου νόμου κατά το οποίο αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα και η αναξιοπρεπής ή απρεπής συμπεριφορά δικαστικού λειτουργού, εντός ή εκτός υπηρεσίας, συνάγεται σαφώς, ότι ο εν ενεργεία δικαστής που διαπραγματεύεται κατά την προεκλογική περίοδο με πολιτικό κόμμα για... να περιληφθεί στα ψηφοδέλτιά του ως υποψήφιος βουλευτής, διαπράττει σοβαρότατο πειθαρχικό παράπτωμα, δικαιολογούν ακόμη και την απόλυσή του από το δικαστικό σώμα.
Σύμφωνα με τα παραπάνω πρέπει ο υπουργός Δικαιοσύνης να διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική πειθαρχική έρευνα, σχετικά με δημοσιεύματα στον τύπο και το διαδίκτυο, κατά τα οποία αναφέρεται, εν ενεργεία δικαστής, να συναλλάσσεται ή να διαπραγματεύεται με πολιτικό κόμμα την κάθοδό του στις εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής του.
Επιφυλλασσόμεθα νηα επανέλθουμε επί του σοβαρού αυτού θέματος, απτομένου της ανεξαρτησίας και του κύρους της Δικαιοσύνης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου