Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Αυτοκτονίες με δημόσιες σχέσεις και άλλες χωρίς

http://www.antinews.gr


Η αυτοκτονία, όποιος κι αν είναι αυτός που αυτοκτονεί, είναι μια πολύ θλιβερή πράξη. Χάνεται μια ζωή κι όταν πρόκειται για αυτοχειρία ο πόνος και η θλίψη είναι μεγαλύτερη.
Όταν μια αυτοκτονία έχει πολιτικά χαρακτηριστικά, δεν σχετίζεται δηλαδή με προβλήματα υγείας, αλλά με την οικονομική κατάσταση και την κατάθλιψη που φέρνει αυτή, τότε έχουμε να κάνουμε με μια πολύ πιο δραματική και φορτισμένη πράξη.
Για παράδειγμα, η αυτοκτονία του...
συνταξιούχου στο Σύνταγμα συντάραξε το Πανελλήνιο, προφανώς γιατί έγινε έξω από τη Βουλή, αλλά και για έναν ακόμη λόγο. Γιατί ο αυτόχειρας «υιοθετήθηκε» από κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ και τις άλλες δυνάμεις της αριστεράς και της προόδου που όπου βλέπει δράμα σπεύδει να το κάνει δικό του. Ο 77χρονος συνταξιούχος με την πράξη του, καλώς ή κακώς ήθελε να στείλει το δικό του μήνυμα, άσχετα αν κάποιοι είναι ακόμη σε χειρότερη θέση απ’ αυτόν. Γιατί, όμως, κάποια πολιτικά κόμματα και κινήσεις εξ αριστερών έσπευσαν να τον κάνουν άγιο; Γιατί κάθε φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο οι «επαναστάτες με τα λεφτά του μπαμπά» γίνονται προστάτες των φτωχών και των αδικημένων; Όλοι εμείς που δε σπεύσαμε να κάνουμε δικό μας ήρωα τον κάθε αυτόχειρα, τι είμαστε, αναίσθητοι; Προφανώς όχι, αλλά κάποιοι τοκίζουν στο δράμα του λαού και καρπώνονται οφέλη από την πολιτική εκμετάλλευση τέτοιων γεγονότων.
Αυτοκτονίες συμβαίνουν σχεδόν κάθε μέρα στην Ελλάδα και πολλές από αυτές σχετίζονται με την απόγνωση λόγω της οικονομικής κρίσης. Όμως, προφανώς κάποιες αυτοκτονίες δεν «πουλάνε» στα γνωστά αριστερά κέντρα που χρόνια τώρα έχουν κάνει «κατάληψη» στην ευαισθησία.
Για παράδειγμα, ένας 45χρονος δάσκαλος αυτοκτόνησε πριν μερικά 24ωρα στη Σταυρόπολη της Ξάνθης, όμως, η είδηση πέρασε σχετικά στα ψιλά, παρ’ ότι κι αυτή η πράξη σχετιζόταν με την οικονομική κρίση.
Είδατε τον κ. Τσίπρα να βγαίνει στα κανάλια και να κάνει δηλώσεις ή να ζητά να πάνε στο Σύνταγμα οι πολίτες και να διαδηλώσουν; Όχι φυσικά, διότι μια αυτοκτονία στην ακριτική Ξάνθη από έναν δάσκαλο με έντονη πολιτική δράση αλλά εκτός… ΣΥΡΙΖΑ δεν «πουλάει» στα γνωστά «επαναστατικά στέκια».
Έτσι, είναι, όπου φτωχός και η μοίρα του. Ο 77χρονος είχε δεσμούς με συγκεκριμένους αριστερούς κύκλους που έκαναν σημαία τους την αυτοκτονία του στο Σύνταγμα. Τόσο καιρό αναζητούν νέους ήρωες, νέους Πέτρουλες , αλλά δεν τους κάθεται.
Ο κακόμοιρος δάσκαλος στην Ξάνθη και τόσοι άλλοι καθημερινά που αυτοκτονούν γιατί δεν αντέχουν την ανέχεια και τη φτωχή ζωή τους, δεν είναι «ελκυστικοί». Έτσι δεν είναι Αλέξη;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου