Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ούτε ένας " φτωχός" ενδιαφερόμενος, για τον ΤΣΑΜΠΑ δημοτικό λαχανόκηπο !

Αυτά βλέπουν οι Ευρωπαίοι, και σου λένε "ποια οικονομική κρίση, καλομαθημένοι?"
Οχι ένας και δύο, αλλά κανένας ενδιαφερόμενος δεν έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής τόσο στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, όσο και στις Τοπικές Κοινότητες, για να καλλιεργήσει δωρεάν βιολογικά λαχανικά στον δημοτικό λαχανόκηπο που σκοπεύει να δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή σε έκταση 20 στρεμμάτων.
«Δεν έχει έρθει ούτε ένας» λέει χαρακτηριστικά ο...
Δήμαρχος Γιώργος Αντώνογλου και πρόσθεσε πως μετά το Πάσχα στο οικόπεδο θα γίνουν εργασίες ώστε ο χώρος να γίνει πιο δελεαστικός για τους δημότες. «Ίσως τότε δείξουν λίγο ενδιαφέρον» τονίζει.
Ο δημοτικός λαχανόκηπος όπου θα καλλιεργούνται βιολογικά λαχανικά θα είναι έκτασης 20 στρεμμάτων και ο Δήμος σκοπεύει να διαθέσει δημοτικό οικόπεδο που βρίσκεται στα όρια της Ζαγοράς στην θέση «Παναγίτσα» και θα διατεθούν τμήματα 150 τ.μ. στους τελικούς δικαιούχους.
Η καλλιέργεια στον λαχανόκηπο θα είναι ουσιαστικά δωρεάν, οι δικαιούχοι δεν θα πληρώνουν κάποιο αντίτιμο, ωστόσο ενδέχεται να χρειαστεί να δώσουν ένα ποσό της τάξης των 3 έως και 5 ευρώ για να τοποθετηθούν λάστιχα για το πότισμα.
Τονίζεται πως από το Δήμο δεν έχει μπει κανένα κριτήριο καθώς όπως σημειώνει ο Δήμαρχος «δεν θέλαμε να κόψουμε το ενδιαφέρον κανενός και για αυτό αποφασίσαμε να μη βάλουμε κριτήρια σε αυτή την φάση. Αν συγκεντρώνονταν πολλές αιτήσεις τότε θα δίναμε προτεραιότητα σε ευπαθείς ομάδες δημοτών και φυσικά στους μόνιμους κατοίκους, ωστόσο από ό,τι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν θα χρειαστεί».
Εν τω μεταξύ από την Δημοτική Αρχή έχουν ζητήσει από τα Τοπικά Συμβούλια να συνεδριάσουν ώστε να υποδείξουν και άλλες δημοτικές εκτάσεις που θα μπορούν να μετατραπούν σε δημοτικούς λαχανόκηπους, ενώ τονίζεται πως στις καλλιέργειες θα βοηθούν γεωπόνοι οι οποίοι και αναμένονται στο Δήμο μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο πιο κοντινός στον πολίτη θεσμός και είναι υποχρεωμένη να προβαίνει σε δράσεις στήριξης των δημοτών. Στόχος μας με την δημιουργία του δημοτικού λαχανόκηπου είναι ακριβώς αυτός, να αγκαλιάσουμε και να στηρίξουμε τους οικονομικά αδύναμους δημότες μας, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αμυνθούν στην κρίση και να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για τις ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους» τόνισε ο Δήμαρχος Γιώργος Αντώνογλου, ζητώντας από τους δημότες μετά τις γιορτές να προσέλθουν στο Δήμο και να κάνουν αιτήσεις.


Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου