Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Φαβορί η Μπιρμπίλη για το ΙΣΤΑΜΕ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Η μετακίνηση του Ηλία Μόσιαλου στη θέση του Υπουργού Επικρατείας, με την παράληψη ανάληψη των καθηκόντων του κυβερνητικού επιτρόπου, δημιουργεί κενό ηγεσίας στο ΙΣΤΑΜΕ, στο οποίο προήδρευε μέχρι πρότινος ο καθηγητής του London School of Economics.
Το ΙΣΤΑΜΕ είναι το...
κυρίαρχο think tank στον χώρο της Κεντροαριστεράς, και ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα ήθελε να παραμείνει για καιρό ακέφαλο, ειδικά σε μια κρίσιμη συγκυρία σαν τη σημερινή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ως επικρατέστερη διάδοχος του Ηλία Μόσιαλου εμφανίζεται η Τίνα Μπιρμπίλη, άλλοτε εξ απορρήτων και λογογράφος του Γιώργου Παπανδρέου, η οποία απομακρύνθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου να βρεθεί μια κυβερνητική θέση για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ώστε να μην «τσαλακωθεί» ο άλλοτε τσάρος.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Πρωθυπουργός θα προχωρήσει στην πολιτική αποκατάσταση της Τίνας Μπιρμπίλη, από την οποία δεν είχε κάποιο παράπονο, αντιθέτως θεωρεί ότι κατάφερε να σταθεί σε ένα δύσκολο υπουργείο, έχοντας απέναντί της συνδικαλιστές και συμφέροντα.
Όσο για τον έτερο υποψήφιο, είναι ο Γιάννης Πανάρετος, που απομακρύνθηκε από το υπουργείο Παιδείας, λόγω των διαχρονικών συγκρούσεών του με την Άννα Διαμαντοπούλου. Πρόκειται επίσης για στενό και διαχρονικό συνεργάτη του Γιώργου Παπανδρέου, που μάλιστα είχε αναλάβει την οργάνωση και υλοποίηση του «opengov». 
http://www.statesmen.gr/32248/politiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου