Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ατυχής η αντιγραφή μεθόδων Καρατζαφέρη από τον Παπανδρέου

Πώς και γιατί ο Παπανδρέου αντέγραψε τον Καρατζαφέρη;
Το 2009, γινόμασταν στο taxalia, καθημερινά αποδέκτες ηλεκτρονικών μηνυμάτων, από οπαδούς του ΛΑ.Ο.Σ. σχετικά με μια δήλωση, ενός Ελληνοκαναδού δημοσιογράφου, τα οποία μηνύματα, ζητούσαν επιτακτικά να "παίξουμε" τις δηλώσεις ενός κάποιου Θωμά Σάρα.
Να θυμήσουμε περί τίνους πρόκειται και πώς συνδέεται με τις χθεσινές θλιβερές παρουσίες των πολιτικών μας στη Βουλή:
Ο ομογενής μας δημοσιογράφος στον Καναδά, Θωμάς Σάρας, "απεκάλυψε", ότι σε... ιδιωτική τους συνομιλία, παλιά, ο Γιώργος Παπανδρέου, του εξομολογήθηκε πως "καλύτερα μερικά στρέμματα γης λιγότερα και να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο, παρά να έχουμε πόλεμο με τους Τούρκους"
Τη δήλωση αυτή μας την έστελναν προεκλογικά, καμιά 200αριά φορές την ημέρα και μάλιστα επιτακτικά: "βάλτε την". Φυσικά και δεν τη βάλαμε, αφού δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ. Μόνο ο ίδιος ο Σάρας το ισχυρίζεται. Πώς λοιπόν να "παίξει" ως είδηση;
Αυτά τα γράφαμε στις 23-11-2009 (αφού είχε βγεί το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία), εδώ
Στο θέμα είχε δώσει ιδιαίτερη σημασία ο ΛΑ.Ο.Σ. O ίδιος ο Γιώργος Καρατζαφέρης, εντόπισε τον Σάρα, του τηλεφώνησε, μαγνητοφώνησε τη συνομιλία τους και την έπαιξε στο κανάλι του το ΤΗΛΕΑΣΤΥ, ενώ την ίδια μέρα την έπαιξε και ο Τριανταφυλλόπουλος στη ΖΟΥΓΚΛΑ στο ΑΛΤΕΡ. (δείτε εδώ). Κι όλοι αυτοί υπονοούσαν ότι ο Παπανδρέου είναι "προδότης".
Τότε αποστασιοποιηθήκαμε ως taxalia και ακομμάτιστοι ιστολόγοι, επειδή δεν μπορεί να βαφτίζεται "προδότης" ο αρχηγός ενός κόμματος (Παπανδρέου), μόνο και μόνο, επειδή κάποιος δημοσιογράφος είπε (χωρίς να έχει ντοκουμέντα) ότι " Ο Παπανδρέου είπε σε μια ιδιωτική συνομιλία του, ότι προτιμά να χαθεί ελληνικό έδαφος, παρά να χάσουμε την ησυχία μας με τους Τούρκους"
Πρόσφατα, είχαμε ένα παρόμοιο περιστατικό, με θύμα έναν άλλο πολιτικό αρχηγό, τον Αντώνη Σαμαρά.
Θυμίζουμε το περιστατικό:
Η δημοσιογράφος Γαλλικών ΜΜΕ (FIGARO κλπ) Αλεξία Κεφαλά. (εκλεκτό μέλος της "συμμαχίας των πρόθυμων", με ελιτίστικες φιλο-παγκοσμιοποιητικές εμμονές) εξομολογήθηκε ότι ένας Γάλλος συνάδελφός της, που ήταν στη συνάντηση Σαμαρά - Φιγιόν, της είπε ότι ρώτησε τον Σαμαρά, "γιατί προτείνετε μείωση φόρων, αφού ξέρετε ότι δεν μπορείτε;" κι ο Σαμαράς απάντησε δήθεν "έλα μωρέ, αυτά τα λέω για εσωτερική κατανάλωση".
Η "αποκάλυψη" δηλαδή συνίσταται στο ότι μια δημοσιογράφος, ισχυρίζεται ότι ένας άλλος "κορυφαίος δημοσιογράφος", της είπε ότι άκουσε (είπε "δεν ήμουν παρούσα") τον Σαμαρά να λέει "αυτά τα λέω για εσωτερική κατανάλωση".

Η "αποκάλυψη" αυτή λοιπόν, είναι της ίδιας βαρύτητας, με αυτή του Σάρα.
Την αποκάλυψη του Σάρα, ορθώς την βάφτισαν "γελοιότητες", οι του ΠΑΣΟΚ.
Χθες όμως στη Βουλή, σε μια επίδειξη πολιτικής μικρότητας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τη χρησιμοποίησε ως επιχείρημα !
Έπεσε στο επίπεδο της χαμηλής (πιό χαμηλή δεν γίνεται) λασπολογίας, αλά Καρατζαφέρη.
Στο επίπεδο των "αποκαλύψεων" Καρατζαφέρη που αποκαλούσε "χαζοχαρούμενο γεροντάκι" τον Ανδρέα Παπανδρέου (εδώ).
Στο επίπεδο της Λιακοπουλικής συνομωσιολογίας και των φαιδροτήτων περιθωριακών ιστολογίων, περί "προδοτών ηγετών".
Ειλικρινά δεν περιμέναμε από τον Γιώργο Παπανδρέου τέτοιο ξεπεσμό.
Από τον Καρατζαφέρη και το χαρακτηρισμό "προδότης" που με ευκολία προσάπτει σε άλλους πολιτικούς, ναι, το περιμέναμε, αλλά είναι ασήμαντες και ανάξιες σχολιασμού οι "αποκαλύψεις" του. Απευθύνονται σε ένα ειδικό κοινό, που δεν μας αφορά.
Αλλά, ο κύριος Παπανδρέου, να χρησιμοποιεί στο βήμα της Βουλής, ραδιοαρβύλες, "μου έιπαν, άκουσα, αλλά δεν ήμουν παρών",  και να αντιγράφει την πολιτική ..ποιότητα του ΛΑ.Ο.Σ. δεν το περιμέναμε.
Ούτε από σοβαρούς οπαδούς του ΠΑΣΟΚ, που καταδίκαζαν και λοιδωρούσαν τις "αποκαλύψεις" Σάρα, να πανηγυρίζουν τώρα για τις "αποκαλύψεις" Κεφαλά !!!
Είπαμε ότι οι κωλοτούμπες, είναι κάποιες στιγμές αποδεκτές στην πολιτική, αλλά πού πάει ο αυτοσεβασμός; Πνίγεται στο βούρκο του κομματοσκυλισμού;
Ξεπεσμός.....
http://taxalia.blogspot.com/2011/06/blog-post_5091.html

1 σχόλιο:

  1. ΑΝ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΔΕΝ ΓΡΑΦΑΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΘΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΟ ΤΗΛΕ-ΚΟΝΤΡΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΙΔΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή