Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Στο σκαμνί για απείθεια ο Ανδρέας Μαρτίνης

martinis123Με την κατηγορία της απείθειας δικάζεται Πέμπτη 16 Ιουνίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ο Ανδρέας Μαρτίνης, Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν».
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, Ο Ανδρέας Μαρτίνης, «αρνήθηκε να συνδράμει στην εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας παρέχοντας τις απαιτούμενες διευκρινήσεις και ζητηθέντα έγγραφα».
Είχε διαταχθεί σε βάρος του ...προκαταρκτική, μετά από επώνυμες καταγγελίες, ότι στις αρχαιρεσίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  της 26ης Φεβρουαρίου 2006, κάποια μέλη του εκπροσωπώντας άλλα μέλη ψήφισαν με πλαστές εξουσιοδοτήσεις.
Ο «υπεράνω παντός νόμου» κύριος Μαρτίνης, αρνήθηκε να προσέλθει στην διεξάγουσα την προκαταρκτική εξέταση Πταισματοδίκη να παράσχει τις απαιτούμενες εξηγήσεις και να προσκομίσει τα ζητηθέντα έγγραφα, δηλαδή τα στοιχεία ταυτότητας των μελών και τα αντίγραφα των εξουσιοδοτήσεων με τα οποία ψήφισαν.
Η κατηγορία αυτή βέβαια είναι αστεία μπροστά σε πλήθος άλλων και μάλιστα κακουργηματικού χαρακτήρα που έχει αντιμετωπίσει o Ανδρέας Μαρτίνης και έχει βγει «λάδι», χάρη στο πολύπλευρο μηχανισμό διαπλοκής που μεθοδικά έχει δημιουργήσει.
Είναι διάχυτο ότι διαθέτει ισχυρά ερείσματά στα υψηλά κλιμάκια της Δικαιοσύνης αλλά και διασυνδέσεις με το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό κατεστημένο. Δικαστές που έρχονται σε αντίθεση με τα συμφέροντά του, αισθάνονται να απειλείται η ανέλιξή τους, κάτι που διαπιστώσαμε στα πλαίσια της έρευνάς μας.
Όποιος τόλμησε να τον κρίνει ως δημόσιο πρόσωπο για επιλήψιμες μεθόδους και πρακτικές που πλήττουν το δημόσιο συμφέρον, αισθάνθηκε να απειλείται η ίδια του η επαγγελματική υπόσταση.www.kentri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου