Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Βόλος: Παρέχουν εν γνώσει τους μολυσμένο νερό στην Πορταριά...

«Δυστυχώς, φαίνεται ότι το αμαρτωλό παρελθόν της ΔΕΥΑΜΒ συνεχίζεται.

Εισαγγελική παρέμβαση με τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αναμένεται εντός της ημέρας στο Δήμο Βόλου, μετά την αποκάλυψη πως η ΔΕΥΑ Μείζονος Βόλου απέκρυπτε πως το νερό που καταναλώνουν οι κάτοικοι της Πορταριάς Πηλίου είναι μολυσμένο. Είναι χαρακτηριστικό πως σε γραπτή δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Λεωνίδας Μαυρογιάννης, για το θέμα που προέκυψε με το νερό της Πορταριάς, δεν αναφέρει την πηγή της ρύπανσης, αλλά κατηγορεί τους δημοσιογράφους.
Η...
επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου Ζέττα Μακρή κατέθεσε επερώτηση, την οποία κοινοποίησε και στην εισαγγελία, ζητώντας παρέμβαση, ενώ ο αντιδήμαρχος Ιωάννης Γκουντέλιας δήλωσε ότι η ενημέρωση των δημοτών για το μολυσμένο νερό έγινε «από στόμα σε στόμα» και χωρίς να εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση, τουλάχιστον για τους χρήστες του δικτύου της Πορταριάς.
Ο Ι. Γκουντέλιας δήλωσε -σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τι έχει συμβεί, καθώς η ΔΕΥΑΜΒ δε δημοσιοποιεί στοιχεία -ότι είναι αδύνατον να έχει μολυνθεί η πηγή «Μάνα», καθώς στην περιοχή δεν υπάρχουν οργανωμένα μαντριά ή ξενώνες παρά μόνο εγκαταλειμμένα σπίτια.
Σκληρή επίθεση στη δημοτική Αρχή για «απόκρυψη της μόλυνσης του νερού της Πορταριάς» εξαπέλυσε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Μαργαρίτης Πατσιαντάς. Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του Μ. Πατσιαντά τονίζονται τα ακόλουθα:
«Δυστυχώς, φαίνεται ότι το αμαρτωλό παρελθόν της ΔΕΥΑΜΒ συνεχίζεται. Είναι νωπές οι μνήμες από το 2006, όταν ο εισαγγελέας διαπίστωσε μετά από έφοδο στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ ότι αλλοιώθηκαν τα σχετικά στοιχεία ποιότητας του νερού, αλλά και από το 2010, όταν με σχετικά δημοσιεύματα αποκαλύφθηκε ότι με ευθύνη του τότε δημάρχου Πορταριάς και σημερινού συνεργάτη του δημάρχου Βόλου είχε προκληθεί εκτεταμένη ρύπανση από βοθρολύμματα σε ρέμα της Πορταριάς.
»Ο δήμαρχος, που διατυμπανίζει σε όλους τους τόνους τις προθέσεις του για αλλαγή πλεύσης στην λειτουργία της ΔΕΥΑΜΒ, μετά την πιο πάνω απόκρυψη, ελάχιστα πλέον γίνεται πιστευτός, αφού συνεχίζει να αγνοεί τις τοπικές κοινωνίες, να μην ελέγχει όλο αυτό το διάστημα τις δραστηριότητες που ρυπαίνουν τον υδροφόρο ορίζοντα κοντά την πηγή της "Μάνας" και τελικά να παρέχει στους δημότες του πολεοδομικού συγκροτήματος ακριβό και κακής ποιότητας νερό. Το Πήλιο διαθέτει άριστης ποιότητας πόσιμα νερά, αρκεί να ελέγχεται αυστηρά η δόμηση κοντά στις πηγές και να ακούγονται οι προτάσεις των τοπικών κοινωνιών.
»Η παράταξή μας ζητάει για μια ακόμη φορά ν'αποτελέσει η αξιοποίηση και ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων της περιοχής άμεσα θέμα ειδικών συνεδριάσεων του δ.σ. της ΔΕΥΑΜΒ και του δημοτικού συμβουλίου».


http://www.aftodioikisi.gr
Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου