Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Εισαγγελική έρευνα κατά αστυνομικών, επειδή δεν ήταν απάνθρωποι με τον Εφραίμ


Αυξάνονται οι πιέσεις, για την όσο το δυνατόν σκληρότερη μεταχείριση του Εφραίμ. Άγρυπνο το μάτι του νόμου, δεν αφήνει να ξεφύγει τίποτε. Ενόχληση του Εισαγγελέα, επειδή οι αστυνομικοί επέτρεψαν στον Εφραίμ να μείνει στο κελί του. Ακόμη περιμένει τον ...Πούτιν ο Εφραίμ να τον σώσει;
Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη θα βρεθούν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που επέτρεψαν την παραμονή του ηγουμένου της..
 Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ στο κελί του στο Αγιον Ορος, ενώ είχε συλληφθεί. Την έρευνα για την απόδοση ποινικών ευθυνών σε βάρος των αστυνομικών που χειρίστηκαν τη σύλληψη του Εφραίμ διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, ο οποίος με έγγραφη παραγγελία του προς την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας ζητά να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, κάνοντας λόγο ουσιαστικά για ευνοϊκή μεταχείριση του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου.
Σύμφωνα με το έγγραφο της εισαγγελικής παραγγελίας, ο Εφραίμ από τη στιγμή που συνελήφθη δεν μπορούσε να παραμείνει στο κελί του, αλλά θα έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στο ιατρείο του Κέντρου Υγείας Καρυών ή σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα.
Η παραμονή του στο Αγιον Ορος θεωρείται παράτυπη σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία που δόθηκε, καθώς η μεταχείριση που επιφύλαξαν στον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου δεν προβλέπεται από κανένα άρθρο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Ο εισαγγελέας ζητά από τους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ να διερευνήσουν εάν προκύπτουν ποινικές ευθύνες σε βάρος όσων αστυνομικών χειρίστηκαν την υπόθεση ή έδωσαν εντολές, προκειμένου ο Εφραίμ να παραμείνει στο Αγιον Ορος ακόμη και μετά τη σύλληψή του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει κληθεί να δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων ο αστυνομικός διευθυντής Χαλκιδικής, ο οποίος είχε αναλάβει το χειρισμό της υπόθεσης σύλληψης του Εφραίμ. Ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου συνελήφθη την παραμονή των Χριστουγέννων στο Αγιον Ορος έπειτα από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών που έκρινε ότι πρέπει να κρατηθεί προσωρινά για την υπόθεση του σκανδάλου του Βατοπεδίου. Η μεταγωγή του ηγουμένου στις φυλακές Κορυδαλλού τελικά ολοκληρώθηκε στις 28 Δεκεμβρίου.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ στον ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου