Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2012

Η αλήθεια για τους εφοπλιστές και τα χρήματα που ΠΟΤΕ δεν επένδυσαν στην Ελλάδα

http://planet-greece.blogspot.


Μεγάλη κουβέντα έχει ανοίξει, τελευταία, γύρω από τους εφοπλιστές και την επαναλειτουργία του Υπουργείου Εθνικής Ναυτιλίας. Ταυτόχρονα, εδώ και χρόνια, όλες οι κυβερνήσεις "χαϊδεύουν" τα αυτιά των Ελλήνων εφοπλιστών, χωρίς ΚΑΜΙΑ να απαιτήσει από αυτούς τα αυτονόητα. Να στηρίξουν την πατρίδα τους....Αφορμή για αυτή την έρευνα του planet-greece στάθηκαν αρκετά e-mail που λάβαμε από αναγνώστες μας, οι οποίοι μας έθεσαν στα υπ' όψιν συγκλονιστικά στοιχεία. Στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν το μέγεθος της υποκρισίας αλλά και του ανθελληνικού παραλληρήματος στο οποίο εδώ και χρόνια έχουν υποπέσει οι - κατ' όνομα - Έλληνες εφοπλιστές. Δυστυχώς, οι πράξεις τους και μόνο αποδεικνύουν κατ' ελάχιστο τα παραπάνω...

Στηρίζοντας την... Τουρκία!


Αυτοί την στιγμή και τα 4 Ναυπηγεία της χώρας είναι έτοιμα να κλείσουν  ( Ελευσίνα , Σκαραμαγκάς ,
 Σύρο και Χαλκίδα ).  Η ζώνη Περάματος έχει ήδη πεθάνει, με τα τραγικά λάθη όλων των κυβερνήσεων αλλά και τη στάση των συνδικαλιστικών φορέων του ΚΚΕ, υπηρετώντας πιστά το δόγμα του διαίρειν και βασίλευε κι αντλώντας ψήφους από όνειρα κι ελπίδες... απραγματοποίητες, στο βωμό των όποιων μικροπολιτικών ή μη συμφερόντων και παιχνιδιών. 

Στον αντίποδα, οι ίδιοι οι εφοπλιστές, ουσιαστικά ΠΟΤΕ δεν επεχείρησαν να στηρίξουν την πραγματική ελληνική οικονομία. Τα ελληνικά ναυπηγεία. Αντίθετα, ακόμη και τώρα, την ύστατη στιγμή, που η ελληνική οικονομία παραπαίει, αποφάσισαν να ανοίξουν νέες παρτίδες για τη συντήρηση των πλοίων τους, με το να τα πηγαίνουν στη... Φίλο χώρα τουρκία για επισκευή!  

Παράλληλα, νέες παραγγελίες δίδονται σε χώρες που ουδεμία σχέση με τη ναυτιλία έχουν, αλλά που με ελληνικά κεφάλαια ανδρώθηκαν οικονομικά, και δεν είναι άλλες από την Κίνα, την Κορέα, την Ολλανδία και τη Γερμανία.

Ούτε ένα πλοίο made in Greece
Η αλήθεια σε αριθμούς. 

239 ΝΕΑ ΠΛΟΙΑ  ναυπήγησαν το 2010, σύνολο 6.671.600.000 δολάρια
156  ΝΕΑ ΠΛΟΙΑ ναυπήγησαν το 2011, σύνολο 8.373.650.000 δολάρια μέχρι και τον Οκτώβριο του 2011

Μέσα σε δύο χρόνια  ναυπήγησαν  395 νέα πλοία, ήτοι σπατάλησαν 15.045.250.000 δολάρια!!!Όχι δέκα, ούτε είκοσι...  5 πλοία εάν φτιάχνατε στην χώρα σας 10.000 κόσμος άμεσα θα είχε εργασία και
 έμμεσα πάνω από 25.000 κόσμου  . Οι τρέχουσες παραγγελίες σας για νέα πλοία
 μέσα στο 2012 μέχρι στιγμής είναι 130 στην Ελλάδα 000000000, ή αν το θέλετε κι εγγράφως... ΜΗΔΕΝ!
Ένα ,θα ήταν αρκετό για να συντηρηθούν τα ναυπηγεία για τουλάχιστον 5 χρόνια.

 Με τις υγείες μας...

1 σχόλιο:

  1. Αυτά τα στοιχεία θα έπρεπε να τα βλέπουν οι συνδικαλιστές των ναυπηγείων για να μαθαίνουν τι χάνουν. Καλά να πάθουν όμως γιατί δεν θέλουν να έχουν δουλειά. Θέλουν να τα κονομάνε χωρίς να δουλεύουν. Προτιμούν την Παπαρήγα από το να εργάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή