Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012

Βουλευτής του Συνασπισμού προτείνει στους μετανάστες : Βάλτε αποσμητικό για να είστε καλοί πολίτες.


H βουλευτής του Συνασπισμού με την...  ευαίσθητη μύτη Teresa Gambaro Ηρεμήστε, δεν μιλάμε για το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι γνωστό ότι λατρεύουν την μυρωδιά των μελλοντικών...ψηφοφόρων τους
H βουλευτής του Συνασπισμού με την  ευαίσθητη μύτη είναι Αυστραλέζα, και δηλώνει:
Για να ενταχθούν στην αυστραλιανή κοινωνία οι νεοφερμένοι μετανάστες, θα πρέπει να τους διδάξουμε τα ήθη και τα έθιμα τούτης της χώρας, προκειμένου να εμπεδώσουν και ακολουθήσουν ορισμένες από τις συνήθειές μας, όπως για παράδειγμα να χρησιμοποιούν αποσμητικά και να περιμένουν υπομονετικά στη σειρά! Αυτά...
λέει  η τομεάρχης του Συνασπισμού σε θέματα υπηκοότητας, Teresa Gambaro, που απ’ ό,τι φαίνεται θα πρέπει να έχει πολύ ευαίσθητη μύτη.
Συνεχίζοντας, η κυρία Teresa είπε ακόμα ότι η «πολιτιστική εκπαίδευση» των νεοφερμένων μεταναστών θα πρέπει να είναι υποχρεωτική προκειμένου να μάθουν να σέβονται τους κανόνες υγιεινής και την αυστραλιανή κουλτούρα.
Την ανησυχεί, όπως είπε το γεγονός ότι οι μετανάστες που φτάνουν εδώ με βίζες εργασίας δεν ενσωματώνονται στην αυστραλιανή κοινωνία και ότι η χώρα δεν έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα να τους διδάξει την αυστραλιανή κουλτούρα, τους υφιστάμενους κανόνες υγιεινή και τους τρόπους ζωής μας.
«Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν, αναφέρομαι σε θέματα υγιεινής και τις κοινά αποδεκτές συνήθειες σε αυτή τη χώρα όταν κάποιος εργάζεται δίπλα σε έναν άλλο» πρόσθεσε η Teresa Gambaro, τονίζοντας ότι η πρακτική του να κάνουμε χρήση αποσμητικών και να μη σπρώχνουμε τους άλλους όταν περιμένουμε στη σειρά για να εξυπηρετηθούμε είναι επιβεβλημένη.
Όλοι έχουμε ακούσει ότι είναι ενοχλητικό να βρίσκεσαι στις δημόσιες συγκοινωνίες μεταξύ ατόμων που δεν χρησιμοποιούν αποσμητικό και, δυστυχώς, υπάρχουν τέτοια άτομα ανάμεσά μας, είπε η κ. Gambaro.
Ορισμένοι ίσως θεωρούν προσβλητική μια τέτοια συζήτηση, αλλά είμαι της γνώμης ότι θα πρέπει τέτοια θέματα να αντιμετωπίζονται, όταν υπάρχουν συμπολίτες μας που ενοχλούνται, δήλωσε η τομεάρχης του Συνασπισμού, υπογραμμίζοντας ότι ορισμένοι χαρακτηρίσουν ως αμφιλεγόμενες τις απόψεις της.
Να προσθέσουμε εδώ ότι ο αριθμός των ατόμων που ήλθαν πέρυσι στην Αυστραλία με βίζες εργασίας ανέρχεται στα 90.120 άτομα.
Των απόψεων της κ. Gambaro είχε προηγηθεί η δήλωση του σκιώδους υπουργού Μετανάστευσης, Scot Morrison, ο οποίος και είχε δηλώσει ότι οι νεοφερμένοι με προσωρινές βίζες εργασίας δεν ενσωματώνονται στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία γιατί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ενδιαφέρεται περισσότερο για τους «συμβολισμούς» παρά για την ουσία.
Πηγή  http://neoskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου