Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Mε χειροπέδες συνοδεία αστυνομικών με κουκούλες ..."ο καλός ο κόσμος" της Θεσσαλονίκης !!!


Αργά το απόγευμα της Τετάρτης και συγκεκριμένα γύρω στις 18:00 οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να παρουσιαστούν στον ανακριτή 53 τελικά συλληφθέντες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε με συνδυασμένες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ την Τρίτη 17 Ιανουαρίου.

Προηγουμένως το Δικαστικό Μέγαρο είχε αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας με... δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, τρία τουλάχιστον λευκά βαν μία κλούβα και πολλά περιπολικά αλλά και ένστολους που περιπολούσαν πεζή στα γύρω στενά.

Πέντε πρόσωπα από τους 53 συλληφθέντες θεωρούνται ως ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης. Πολλές από τις κατηγορίες που θα απαγγελθούν αφορούν αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι κατηγορίες αφορούν πλημμελήματα.
Στο μεταξύ εντύπωση προκαλούν τα μέχρι στιγμής στοιχεία τόσο για τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων όσο και η δράση ορισμένων εξ αυτών, που ανήκαν στην «αφρόκρεμα» της συμπρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μέλη του πολυπλόκαμου κυκλώματος φέρονται να διατηρούσαν στην Ελβετία καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Οι αδερφοί Μελέτη, προστάτες νυκτερινών κέντρων στο επάγγελμα, από την Περαία, εμφανίζονται να έχουν καταθέσεις 5 εκατομμυρίων ευρώ σε ελβετική τράπεζα, ενώ την ίδια στιγμή, ο αρχηγός της σπείρας Μάρκος Καραμπέρης είχε «κέρδη» που ανέρχονται στα 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η φορολογική του δήλωση ήταν σαφώς πολύ μικρότερη!

Στην ομάδα του Καραμπέρη φέρονται να ανήκαν και ο πρώην διευθυντής ειδήσεων και σύμβουλος διεύθυνσης της ΕΤ3, Γιώργος Φερέτης, καθώς και ο δικηγόρος Ζήνδρος, η δουλειά του οποίου ήταν να συντάσσει τα ιδιωτικά συμφωνητικά των δανείων. Ο εφοριακός Χρήστος Παπαχατζής, που επίσης συμμετείχε στο πολυπλόκαμο κύκλωμα και συνελήφθη, έκανε τα «στραβά μάτια» σε καταγγελίες που είχε δεχτεί εις βάρος του Καραμπέρη, ενώ φέρεται να μην προχώρησε ποτέ στη διερεύνηση των καταγγελιών αυτών. Όσον αφορά στον Φερέτη, ο ίδιος ενεργούσε ως διαμεσολαβητής μεταξύ των τοκογλύφων και των θυμάτων τους, φυσικά με το αζημίωτο.
 http://www.zougla.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου