Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Οι οικονομικοί εισαγγελείς και το σύστημα Μαρτίνη

www.kentri.gr

dikaiosiniΣήμερα οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς θα μεταβούν και πάλι στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να απαντήσουν επί των καταγγελιών για παρεμβάσεις στο έργο τους, που διαλαμβάνουν στα πολυσέλιδα υπομνήματά τους.
Μεταξύ των υποθέσεων που χειρίζονται είναι και οι καταγγελίες για τα έργα και τις ημέρες του προέδρου του ΕΕΣ και του Κοινωφελούς Ιδρύματος “ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ”, Ανδρέα Μαρτίνη.
Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ διενεργούσε έρευνες επί των καταγγελιών για πρακτικές κακοδιαχείρισης της περιουσίας του ΕΕΣ και την ...εκποίηση πλήθους κληροδοτημάτων, σε τιμές πολύ κάτω και της αντικειμενικής τους αξίας. Αλλά και για το πώς ένας οφθαλμίατρος που δεν άσκησε ιατρική, απέκτησε τεράστια περιουσία.
Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, οι οικονομικοί εισαγγελείς, έχουν διατάξει το άνοιγμα των λογαριασμών του στο εσωτερικό και το εξωτερικό, ενέργεια που έχει προκαλέσει αντιδράσεις του συστήματος Μαρτίνη στους κόλπους της Δικαιοσύνης.
Δικαστικοί λειτουργοί που γνωρίζουν τα ισχυρά ερείσματα που διαθέτει ο πρόεδρος του ΕΕΣ στη Δικαιοσύνη, θεωρούν αυτονόητο, ότι οικονομικοί εισαγγελείς δεχόντουσαν ασφυκτικές πιέσεις.

1 σχόλιο:

  1. Τι σημαίνει "σύστημα Μαρτίνη στους κόλπους της Δικαιοσύνης" και ποιά είναι τα "ισχυρά ερείσματα που διαθέτει ο πρόεδρος του ΕΕΣ στη Δικαιοσύνη"?



    Ποιός γνωρίζει και τί γι' αυτό το σύστημα και ποιός επιτρέπει να υπάρχει?? Η ηγεσία της Δικαιοσύνης τί γνωρίζει γι' αυτό? και τι κάνει? Ή μήπως ισχύει αυτό που λέμε: "Ο κόσμος τόχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι"?
    Τέλος τι σημαίνει σύστημα Μαρτίνη? ποιοί το απαρτίζουν και από ποιούς αποτελείται? από το Μαρτίνη μόνον? από το Δ.Σ. του ΕΕΣ? από τους νομικούς συμβούλους τους, μέσω των οποίων προφανώς έρχονται σε επαφή με τη Δικαιοσύνη, για οποιαδήποτε δικαστική υπόθεσή τους? Από ποιούς τέλος πάντων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή