Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους ληστές του Βολιώτη Καναλάρχη στα Χάνια Πηλίου



Γράφει: magnesianews.gr
05/01/2012, 10:40
Όλο το βράδυ και από το πρωί, συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας σε κεντρικό και ανατολικό Πήλιο, προκειμένου να εντοπιστούν οι δύο δράστες της ένοπλης ληστείας χθες τα ξημερώματα στα Χάνια , σε βάρος του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού καναλιού Astra, Μάνου Κοκκίνη, της μητέρας του και της οικογένειάς του, την ώρα που κοιμόταν στο σπίτι τους.
Η Αστυνομία λίγο πριν τις 11 το πρωί συνέλαβε έναν 28χρονο Αλβανό και ...αναζητά τους δύο συνεργού του, σε μια μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συνδράμει και το Λιμενικό με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σταθμού Αγ. Ιωάννη, που περιπολεί στις ακτές του Ανατολικού Πηλίου. Στην επιχείρηση συμμετέχουν και σήμερα αστυνομικοί των Αστυνομικών Διευθύνσεων Μαγνησίας και Λάρισας, ενώ μετέχει και κλιμάκιο της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), αλλά και ομάδα αστυνομικών σκύλων.
Σημειώνεται ότι η ληστεία έγινε στις 4 τα ξημερώματα χθες όταν οι δράστες μπήκαν στο σπίτι από παράθυρο και με την απειλή πιστολιών και μαχαιριού ακινητοποίησαν τον 52χρονο ιδιοκτήτη και τη σύζυγο του, τους οποίους και χτύπησαν, ενώ κλείδωσαν σε άλλο δωμάτιο την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου «Τασία» και μητέρα του 52χρονου και την εγγονή της. Στη συνέχεια αφού έψαξαν βρήκαν και έκλεψαν το χρηματικό ποσό των 23.500 €, χρυσαφικά κοσμήματα συνολικής αξίας 25.000 € περίπου, εξήντα χρυσές λίρες Αγγλίας και δύο κυνηγετικά όπλα, ενώ διέφυγαν με το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη, μάρκας BMW X1.
Αφού οι δράστες έφευγαν, μετά τη ληστεία και αντιλαμβανόμενοι την παρουσία αστυνομικού μπλόκου στην περιοχή, εγκατέλειψαν στην επαρχιακή οδό Τσαγκαράδας - Βόλου (κοντά στο Δέλτα Νεοχωρίου) το αυτοκίνητο που είχαν κλέψει και χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους. Μέσα στο αυτοκίνητο και στο γύρω χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με σφαίρα στη θαλάμη, ένα μαχαίρι, το σύνολο των αφαιρεθέντων κοσμημάτων και οι χρυσές λίρες, καθώς επίσης γάντια και κουκούλες. Τα κυνηγετικά όπλα βρέθηκαν κοντά στο σπίτι της οικογένειας Κοκκίνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου