Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Πουλάει το «σπίτι» της η Αχαϊκή Τράπεζα

Το κτίριο όπου στεγάζεται η διοίκηση και το κεντρικό της κατάστημα, πουλάει η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Διοικητικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση στις 30 Δεκεμβρίου 2011, ενέκρινε την πρόταση του προέδρου του ΔΣ Ευάγγελου Φλωράτου, να πωλήσει αυτό το πάγιο περιουσιακό στοιχείο, που είναι και το έμβλημα της Τράπεζας, προκειμένου να καλύψει ζημιές.
Η...
Αχαϊκή Τράπεζα, δεν είναι βέβαια και η μόνη, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας, που οφείλεται κυρίως στην πιστωτική πολιτική που ακολουθούσε.
Αντί και λόγω του συνεταιριστικού της χαρακτήρα (διαθέτει περισσότερα από 15.000 μέλη), να διασπείρει τον κίνδυνο επισφαλειών, δανείζοντας λίγα σε πολλούς, χορηγούσε πολλά σε λίγους.
Παρά τις προειδοποιήσεις, συνέχισε και μετά το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, να χρηματοδοτεί επιλεκτικά, χωρίς τραπεζικά κριτήρια και επαρκείς εγγυήσεις, επιχειρήσεις μελών του Δ.Σ.
Ως αγοραστής του κτιρίου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην οδό Ανδρέα Μιχαλακόπουλου, φέρεται ένας από τους πλέον κραταιούς επιχειρηματίες της χώρας.
Το τριώροφο νεοκλασικό ήταν η κατοικία του αείμνηστου Αχαιού πολιτικού και πρώην Πρωθυπουργού Ανδρέα Μιχαλακόπουλου, το οποίο η Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα είχε αγοράσει πριν 15 χρόνια από τους κληρονόμους του.
www.kentri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου