Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

«Το Δέντρο της Ανακύκλωσης» του Δήμου Κηφισίας χάρισε χαμογέλα και έστειλε μηνύματα.

DSCN4640.JPG
Ανακύκλωση.jpg
Με εντυπωσιακά αποτελέσματα και με πολλά χαρούμενα πρόσωπα  ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές δράσεις  περιβαλλοντολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Κηφισιάς.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν καθώς δημιούργησαν το δικό τους στολίδι, στόλισαν τις αίθουσες τους και κυρίως το εορταστικό  τους Δέντρο. Οι εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν και...
είχαν θετική ανταπόκριση , ιδιαίτερα από τη χαρά που έδινε στα παιδιά η συμμετοχή στις εκδηλώσεις. Επίσης, έδειξαν την ικανοποίηση τους από τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την ωριμότητα των παιδιών όσων αφορά τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες     

Τα 11 σχολεία του δήμου που εφαρμόστηκε το πρόγραμμα,  ταξίδεψαν στο μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων με όχημα τις  συναρπαστικές «πράσινες» δράσεις, μέσα από υλικά ανακύκλωσης, πινέλα,  χρώματα, χρυσόσκονες, κορδέλες και κυρίως με τη βοήθεια της Νεράιδας της Ανακύκλωσης & των Ξωτικών.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Νίκος Χιωτάκης δήλωσε: «Το καλύτερο περιβαλλοντικό μήνυμα διοχετεύτηκε μέσα από τις γνήσιες δημιουργίες των παιδιών του δήμου μας συνδυάζοντας τη δημιουργικότατα με τη ψυχαγωγία. Το αποτέλεσμα δικαίωσε τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις καθώς το «πράσινο δέντρο» των Χριστουγέννων συνεχίζει να εμπνέει και να δείχνει το δόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για ένα πλανήτη φιλικό και ανθρώπινο. Εμείς στο Δήμο Κηφισιάς συνεχίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση, της προστασίας του περιβάλλοντός  μας όπως αυτή ορίζεται μέσα από τη ματιά και τα όνειρα των παιδιών. 


Για περισσότερες Πληροφορίες: APSON_Αναστασία Ψωμιάδη τηλ: 210 4118218 – Mobile: 6937 080216, email: apsomiadi@apson.gr  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου