Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΑΤΤΙΚΗ: ΔΗΜΟΙ ΠΟΥ ΦΕΣΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ

http://www.aftodioikisi.gr

Ο κακοπληρωτής εργοδότης είναι πλέον γεγονός στο Δημόσιο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα κάποιους δήμους στην Αττική που χρωστούν μέχρι και 10 μήνες στους εργαζομένους. Η «κοινωνική πολιτική», το «κοινωνικό πρόσωπο» των δημάρχων φαίνεται πως εξαντλείται μαζί με τους..
. Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, που ολοένα και μειώνονται, μόνον όσον αφορά στους υπαλλήλους τους που τους αφήνουν απλήρωτους.
Η δικαιολογία πως δεν μπορούν να τους πληρώσουν λόγω των μειωμένων επιχορηγήσεων από το κεντρικό κράτος σίγουρα δεν ευσταθεί, καθώς τα όποια χρήματα παίρνουν για τη μισθοδοσία γίνεται με βάση το προσωπικό το οποίο έχουν. Άρα, κάπου αλλού είναι το πρόβλημα: ίσως στην κακοδιαχείριση και στην προσπάθεια να κλείσουν οι «τρύπες».
Ενδεικτικά, η aftodioikisi.gr αναφέρεται:
  • Στο Δήμο Αιγάλεω, όπου 250 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από 2 μέχρι και 4 μήνες.
  • Στο Δήμο Αθηναίων, όπου οι συμβασιούχοι παίρνουν Νοέμβρη και Δεκέμβρη προκαταβολές και όχι μισθοδοσία. Επίσης, 34 εργαζόμενοι στο Βρεφοκομείο είναι απλήρωτοι και διεκδικούν τα λεφτά τους ανάμεσα στον πάρεδρο και το Ελεγκτικό Συνέδριο.
  • Στο Δήμο Ασπρόπυργου, όπου απλήρωτοι εδώ και σχεδόν 5 μήνες παραμένουν οι 56 εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς.
  • Στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, όπου οι εργαζόμενοι στο δημοτικό ραδιόφωνο είναι 5 ½ μήνες απλήρωτοι.
  • Στο Δήμο Περάματος, όπου οι συμβασιούχοι είναι απλήρωτοι εδώ και 2 μήνες, ενώ οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Επιχείρηση φτάνουν και τους 5 μήνες.
  • Στο Δήμο Κορυδαλλό, όπου οι εργαζόμενοι με δικαστικές αποφάσεις έχουν να πληρωθούν 5 μήνες.
  • Στο Δήμο Φυλής, όπου οι εργαζόμενοι στο δημοτικό ραδιόφωνο είναι απλήρωτοι κατά μέσο όρο 10 μήνες.
  • Στον ΕΔΣΝΑ, όπου 94 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για 3 μήνες.
Απλήρωτοι εργαζόμενοι υπάρχουν ακόμη και σε άλλους δήμους, όπως, για παράδειγμα, στο Δήμο Αλίμου, ενώ δεν πρέπει να λησμονούνται και ΟΙ απλήρωτες καθαρίστριες των σχολείων.

Η «ασπιρίνη» ήταν... ληγμένη
Στην ίδια μοίρα, παρά τις υποσχέσεις-ασπιρίνη, βρίσκονται απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες χιλιάδες εργαζόμενοι στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Την επόμενη Παρασκευή το Πανελλαδικό Συντονιστικό Όργανο των εργαζομένων στο «ΒσΣ» θα συνεδριάσει για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινήσεις του, ενώ βρίσκεται εν αναμονή απάντησης για συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και την αναπληρώτρια υπουργό Εσωτερικών, που δεν τους δέχονται λόγω... ελέγχων τρόικας.

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής
Με δήλωσή της στην aftodioikisi.gr, η διοίκηση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, που ήδη συναντήθηκε με τον ΠΕΔάρχη και δήμαρχο Αγίων Αναργύρων-Καματερού Νίκο Σαράντη και του ζήτησε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα, σημειώνει μεταξύ άλλων:
«Είναι υποκριτικό μια σειρά δήμαρχοι να οργανώνουν συσσίτια ή κοινωνικά παντοπωλεία για τους εξαθλιωμένους από την πολιτική των κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) και οι ίδιοι να αφήνουν για πολλούς μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους.
»Ως Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής έχουμε πραγματοποιήσει παρεμβάσεις στους δήμους του Αιγάλεω και Ηρακλείου Αττικής (που μετά την παρέμβαση ο δήμαρχος δεσμεύτηκε να δώσει άμεσα τρεις μισθούς και να επιταχύνει τις διαδικασίες εξόφλησης των εργαζομένων). Το συνδικάτο τις επόμενες μέρες θα οργανώσει αντίστοιχες παραστάσεις και σε άλλους δήμους που υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου