Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Αποτυχημένη η πολυπολιτισμική πολιτική των "Εργατικών".

Και εμείς που νομίζαμε ότι απέτυχε μόνο στην Ελλάδα.
Η πολυπολιτισμική πολιτική της κυβέρνησης Γκίλαρντ απέτυχε παταγωδώς, καταγγέλλει ο σκιώδης υπουργός Μετανάστευσης, Scott Morrison.
 Κατά τις εκτιμήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πολιτική που εξήγγειλε η κυβέρνηση πριν δώδεκα μήνες είναι «συμβολική», δεν διδάσκει αγγλικά τους νεοφερμένους μετανάστες και δεν διευκολύνει την ενσωμάτωσή τους στην αυστραλιανή κοινωνία.
«Δεν έχω δει τίποτα περισσότερο από συμβολισμούς. Τίποτα δεν έχει αλλάξει τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Η...
κυβέρνηση έκανε κάποιες εξαγγελίες και διόρισε κάποιες επιτροπές, τίποτα περισσότερο» ισχυρίζεται ο κ. Morrison.
 Η κυβερνητική πολιτική εστιάζει στους μόνιμους μετανάστες, που αποτελούν το 50% του συνόλου των μεταναστών που δέχεται η χώρα και αγνοεί τους άλλους, σημειώνει ο σκιώδης υπουργός Μετανάστευσης.
«Δύο είναι οι χώρους τους οποίους πρέπει να επικεντρώσουμε. Ο ένας χώρος είναι οι προσωρινοί μετανάστες, που βουλιάζουν στα κενά του συστήματος και αποτελούν απειλή για την κοινωνική μας συνοχή, αν δεν τους διαχειριστούμε αποτελεσματικά.
Ο άλλος χώρος είναι η διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας, διότι η γνώση της αγγλικής διευκολύνει την ενσωμάτωση και βελτιώνει την παραγωγικότητα» υπογραμμίζει ο κ. Morrison.
Η Ομοσπονδία Μεταναστευτικών Κοινοτήτων Αυστραλίας (Federation of Ethnic Communities Councils of Australia) διαφωνεί κάθετα με τον κ. Morrison.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Pino Migliorino, ότι η «κυβέρνηση Γκίλαρντ επανέφερε τον πολυπολιτισμό στη δημόσια ζωή, που είχαν παραγκωνίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις».
«Από τον περασμένο φεβρουάριο είδαμε το διορισμό επιτρόπου κατά των φυλετικών διακρίσεων, τη διενέργεια έρευνας για την πρόσβαση των πολιτών μεταναστευτικής καταγωγής σε κρατικές υπηρεσίες και την περίληψη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην εθνική πολιτική. Όσα έγιναν μέχρι σήμερα δεν είναι συμβολισμοί, είναι πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του πολυπολιτισμού» απαντά ο κ. Migliorino.
Όμως, ο κ. Migliorino άδραξε την ευκαιρία να μηνύσει στην κυβέρνηση Γκίλαρντ, ότι τα 4,7 εκ δολάρια που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός για την υλοποίηση των κυβερνητικών πρωτοβουλιών, δεν είναι αρκετά.
http://neoskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου