Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

“Θρίλερ” στο 7ο δημοτικό σχολείο Χανίων (video)

http://gavdosfm.gr/
Ένα “θρίλερ” εκτυλίχτηκε στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων με πρωταγωνιστές τη δασκάλα και οκτώ μικρούς επίδοξους… κινηματογραφιστές.
Δεν πρόκειται για ένα αληθινό συμβάν αλλά για μια ταινία μικρού μήκους που ταξίδεψε μέχρι την Αθήνα και διακρίθηκε τον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους “Ένας πλανήτης…μια ευκαιρεία”που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες.
Η αγάπη της δασκάλας Ευτυχίας Αλυγιζάκη για τον κινηματογράφο και τη δημιουργία βρήκε πρόσφορο έδαφος στις παιδικές ψυχές οκτώ μαθητών, της ...
Φλορίν, της Εμμανουέλας, του Δημήτρη, του Αντώνη, της Ηρώς, του Γεννάδιου, της Σόνιας και της Ελευθερίας  και όλοι μαζί  δημιούργησαν το “Μάθημα Ανατομίας” που ταξίδεψε όχι στις μαθητικές αλλά στις κινηματογραφικές αίθουσες.
Ούτε οι ίδιοι δεν πίστευαν όμως τι θα επακολουθούσε. Το Υπουργείο Παιδείας κάλεσε τους μικρούς κινηματογραφιστές να λάβουν μέρος στον Πανελλήνιο διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν 180 σχολεία από όλη την Ελλάδα και στον οποίο μέχρι στιγμής έχουν επιλεχθεί τα 10 καλύτερα ταινιάκια, ανάμεσά τους και το θρίλερ του 7ου δημοτικού σχολείου Χανίων.
Ανέλπιστό όμως ήταν και το κάλεσμα των υπευθύνων του Φεστιβάλ Δράμας καθώς η ταινία θα προβληθεί σε ειδική εκδήλωση κατά τη διάρκεια του 35ου Φεστιβάλ Ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.
Στις 6 Ιουνίου θα βραβευτούν οι 10 ταινίες που προκρίθηκαν,  σε ειδική εκδήλωση στο Υπουργείο Παιδείας ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το “Μάθημα Ανατομίας” γυρίστηκε στα πλαίσια των μαθημάτων κινηματογράφου του δημοτικού σχολείου από το Κινηματογραφικό Εργαστήρι Χανίων,με υπεύθυνο τον Θεόδωρο Θωμαδάκη.
Απολαύστε στο βίντεο που ακολουθεί την ταινία των μικρών μαθητών και της δασκάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου